Η Εθνική Ελλάδας επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2008 μετά τη νίκη με 80-69 επί της Κροατίας στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ και ο Βασίλης Σπανούλης δεν έκρυψε τη συγκίνησή του στις δηλώσεις του.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα περίμενε 16 ολόκληρα χρόνια για να επιστρέψει στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση αλλά η αναμονή έλαβε τέλος πλέον. Η Εθνική μας ομάδα ήταν η καλύτερη του Προολυμπιακού τουρνουά που έγινε στο Φάληρο και ο προπονητής της είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος και συγκινημένος μετά τη λήξη.

«Τα καταφέραμε. Όλοι οι Έλληνες! Τα καταφέραμε 10 εκατομμύρια κόσμος! Αυτό ήθελα να πετύχω από την πρώτη στιγμή, να ενώσουμε τους Έλληνες. Η Εθνική πρέπει να ενώνει, να υπάρχει ενότητα, είμαστε πολύ περήφανοι άνθρωποι, είμαστε πατριώτες, αγαπάμε την πατρίδα μας και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τα πάντα. Να δίνουμε την καρδιά μας», είπε αρχικά ο Σπανούλης και συνέχισε.

«Προσπάθησα να φέρω όσα έζησα με την Εθνική ομάδα, προσπάθησα να δώσω στα παιδιά να καταλάβουν ότι πάνω από όλα είναι η ομάδα. Το θέμα είναι ο καθένας να καταλάβει τον ρόλο του, να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Η Εθνική δεν είναι σύλλογος, πολλά παιδιά μπορεί να έχουν άλλο ρόλο σε σχέση με τους συλλόγους τους. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα, πρέπει να είναι περήφανοι που αγωνίζονται στην Εθνική, είμαστε πολύ περήφανη χώρα και πολλοί περήφανοι άνθρωποι».