Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν στη 2η θέση στην εκκίνηση του γκραν πρι της Formula 1 στο Σίλβερστον και στην 1η στον τερματισμό, πανηγυρίζοντας την 9η νίκη του σε αυτή την πίστα και την 104η συνολικά στην καριέρα του, με τον Μαξ Φερστάπεν να έρχεται 2ος και τον Λάντο Νόριτς να κλείνει το βάθρο ως 3ος.

Ο αγώνας είχε μεγάλο ενδιαφέρον αφού η στρατηγική έπαιξε ακόμη μεγαλύτερο ρόλο, σε σχέση με ό,τι συμβαίνει συνήθως, λόγω της βροχής. Άρχισε να βρέχει, μετά σταμάτησε, στη συνέχεια έβρεξε ξανά, μετά σταμάτησε και πάλι και μέσα σε όλα αυτά οι ομάδες προσπαθούσαν να κάνουν τις σωστές επιλογές σε ό,τι αφορά τα ελαστικά και τα pit stops.

Αυτός, λοιπόν, που κατάφερε να τα διαχειριστεί καλύτερα από όλους αυτά ήταν ο Χάμιλτον, ο οποίος επέστρεψε στις νίκες μετά το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας το 2021, με τον Φερστάπεν να τερματίζει στη 2η θέση. Μια 2η θέση που είναι… σαν νίκη για τον Ολλανδό, ο οποίας ήταν στην 4η στην εκκίνηση και ο αγώνας δεν πήγαινε καλά για αυτόν στη μεγαλύτερη διάρκειά του.

Από εκεί και πέρα, την 3η θέση πήρε ο Νόρις, την 4η ο Πιάστρι, την 5η ο Σάινθ και ακολούθησαν κατά σειρά οι Χούλκενμπεργκ, Στρολ, Αλόνσο, Άλμπον και Τσουνόντα.

Το επόμενο γκραν πρι, αυτό της Ουγγαρίας, είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 19-21 Ιουλίου.

Περισσότερα σε λίγο…