Ραγδαίες είναι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Μέλη της ΕΛΑΣ εντόπισαν πυρίτιδα στη ζώνη του 44χρονου, που κατηγορείται για τη δολοφονία και ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη. Ελέγχονται επίσης η μηχανή του, τα γάντια του και το μπουφάν του.

Η αστυνομία αναζητά στοιχεία για τον ηθικό αυτουργό  που πλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου για την εκτέλεση του 54χρονου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκεται τρεις μεγαλοεπιχειρηματίες του νησιού της Μυκόνου οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν χρηματοδοτοτήσει την δολοφονία, καθώς φέρεται να έχουν έρθει σε ρήξη με το θύμα, καθώς θεωρούσαν πως που έπαιρνε πελάτες από τις πωλήσεις κατοικιών και οικοπέδων.

Η σύντροφος του 44χρονου κατέθεσε στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών, ότι σε δύο ταξίδια τους στο νησί των ανέμων, το Πάσχα και σε προγενέστερο χρόνο, συνάντησαν έναν από τους βασικούς υπόπτους, αλλά στην συζήτηση που είχε με τον 44χρονο ποινικό δεν υπέπεσε στην αντίληψη της κάτι ύποπτο.

Το άτομο αυτό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν έχει κληθεί να καταθέσει ακόμη, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει από δικαστικές αρχές, στην διάρκεια της κύριας ανάκρισης.

Σημαντικά στοιχεία θα δώσουν και τα δύο κινητά τηλέφωνα, που θεωρούνται τα επιχειρησιακά του 44χρονου και οι κάρτες SIM που βρέθηκαν σε κρύπτη στην ψευδοροφή, βρίσκονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Στα κινητά αυτά, που δεν γνώριζε την ύπαρξή τους, ούτε η σύντροφός του, ίσως εντοπίσουν επαφές με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας ή και άτομα από το οργανωμένο έγκλημα που είχαν βοηθητικό ρόλο στην εκτέλεση του τοπογράφου.

Όταν πληροφορήθηκε ο 44χρονος ότι βρέθηκαν τα δύο επιχειρησιακά κινητά, «πάγωσε» και έδειξε έντονο εκνευρισμό, ανέφερε αξιωματικός της Ασφάλειας στο ΕΡΤNews.

Ο 44χρονος αρνείται τις κατηγορίες και την εμπλοκή του, θα απολογηθεί την Πέμπτη

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής ο 44χρονος μετά τη σύλληψή του χθες το απόγευμα για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό. Η μεταγωγή του έγινε υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας, με την αστυνομική πομπή να αποτελούν πέντε οχήματα. Αρχικά ο 44χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτελέσεων και ακολούθως στην ανακρίτρια από την οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Σε δηλώσεις που έκανε ο δικηγόρος του, Νίκος Αλέτρας, κατά την έξοδο από τα δικαστήρια, υποστήριξε πως ο 44χρονος «αρνείται τις κατηγορίες και την εμπλοκή του. Ό,τι κι αν υπάρχει, από τη στιγμή που δεν έχουμε πρόσβαση στο υλικό, δεν μπορώ να τοποθετηθώ για τίποτα. Είμαστε σε φάση αναμονής για να μελετήσουμε τη δικογραφία».