Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη έλαβε ο 44χρονος που συλληφθεί για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου από το Ψυχικό, με τις αρχές να βλέπουν ίχνη της Greek mafia από τη Μύκονο.

Ο βασικός ύποπτος πέρασε το κατώφλι της Ευελπίδων και έλαβε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι «προσπαθεί να κρατήσει το στόμα του κλειστό».

Ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στο Mega, είπε ότι «ο φερόμενος ως δράστης πιάστηκε μετά από πάρα πολλές εξειδικευμένες έρευνες, και αξιοποιήσεις πληροφορίας και ακολουθήθηκε μετά την δολοφονία, κάμερα-κάμερα και στενό- στενό που πήγε στη σύντροφό του στου Ζωγράφου. Ο φερόμενος ως δράστης είναι στα χέρια της αστυνομίας, είναι πολύ σοβαρός και βαρύς ποινικός, δεν “ανοίγει το στόμα του” καθόλου, όπως περίμεναν στην ΕΛ.ΑΣ».

Η στιγμή της μεταγωγής στην Ευελπίδων

Επίσης, σημείωσε ότι «βρέθηκαν ειδικοί συσχετισμοί με την Greek mafia, από τη στιγμή που ο φερόμενος ως δράστης είναι ποινικός και η μεγαλύτερη “κηλίδα” πάνω του είναι η απαγωγή του Παναγοπούλου, και τότε είχε ειπωθεί πως τα χρήματα από την απαγωγή του, τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ, είχαν πάει στην Greek mafia μέσω ενός στελέχου της Greek mafia το οποίο εκτελέστηκε στο σπίτι του, στο εξοχικό του μπροστά στην οικογένειά του. τώρα το επόμενο βήμα θα είναι να συλληφθεί ο ηθικός αυτουργός».

Πώς έγινε η σύλληψη

Μετά τη δολοφονία του 54χρονου στο Ψυχικό, κλιμάκιο της αστυνομίας πήγε στη Μύκονο και πήρε καταθέσεις από ανθρώπους που ασχολούνται με ακίνητα και real estate. Μια κατάθεση από συγκεκριμένο άνθρωπο «φωτογράφισε» τον 44χρονο με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της αστυνομίας να τον τοποθετούν άμεσα στην πρώτη λίστα υπόπτων.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ υπήρξε και ένα μοιραίο λάθος. Ο 44χρονος έφυγε με το σκούτερ, πήγε στου Ζωγράφου, προφανώς για να θολώσει τα νερά και κατέληξε σε υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας, που ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο, στο Μαρούσι, περιοχή όπου και διαμένει στο σπίτι της συντρόφου του.

Άφησε εκεί το σκούτερ και έφυγε με τη δική του μοτοσικλκέτα μια BMW και επέστρεψε στο δικό του σπίτι, στο Νέο Ψυχικό, το οποίο είναι πολύ κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 54χρονος τοπογράφος.

Ακολούθως ο 44χρονος έγινε αντιληπτός με ένα νοικιασμένο βαν να προσπαθεί να φορτώσει τη δική του μοτοσικλέτα από το σπίτι του στο Ν. Ψυχικό. Σε κάποια απόσταση ακολουθούσε η σύντροφός του με ΙΧ.

Σε έρευνες που έγιναν τόσο στο σπίτι του στο Ν. Ψυχικό όσο και στο σπίτι που έμενε με τη σύντροφο του στο Μαρούσι, κατασχέθηκαν ρουχισμός (γάντια, ζώνη) αλλά και κινητά τηλέφωνα, κάρτες ΣΙΜ, συσκευή GPS και άλλα αντικείμενα που εστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για γενετικό υλικό, δακτυλικά αποτυπώματα, ίχνη πυρίτιδας.

Όσον αφορά το κίνητρο της δολοφονίας οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχει σχέση με τη Μύκονο, όπου δραστηριοποιήθηκε επί χρόνια επαγγελματικά το θύμα, με επιτυχία – όπως λένε όσοι γνωρίζουν – κάτι που φαίνεται πως είχε δυσαρεστήσει κάποιους ανταγωνιστές, οι οποίοι τον θεωρούσαν απειλή για τα οικονομικά τους συμφέροντα.