Υλικά

  • 35 γρ. ακατέργαστο κακάο σε σκόνη
  • 180 γρ. (περίπου 10 χουρμάδες) χουρμάδες, ψιλοκομμένοι και χωρίς κουκούτσι
  • 60 ml λάδι καρύδα
  • 240 γρ. κάσιους
  • 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 μπανάνες, πολτοποιημένες
  • Νιφάδες καρύδας, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα και στρώστε μια τετράγωνη φόρμα 20 εκ. με χαρτί ψησίματος.
  2. Βάλτε το κακάο, τους χουρμάδες, το λάδι, τα κάσιους, τη βανίλια και τη μπανάνα στο μούλτι και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν λεία.
  3. Βάλτε το μείγμα με κουτάλι στην προετοιμασμένη φόρμα, απλώστε το ομοιόμορφα και πασπαλίστε με καρύδα.
  4. Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί στην αφή.
  5. Αφήστε να κρυώσει στη φόρμα πριν το κόψετε σε μπάρες.
  6. Φυλάξτε τις μπάρες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.