Υλικά
- 35 γρ. ακατέργαστο κακάο σε σκόνη
- 180 γρ. (περίπου 10 χουρμάδες) χουρμάδες, ψιλοκομμένοι και χωρίς κουκούτσι
- 60 ml λάδι καρύδα
- 240 γρ. κάσιους
- 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 μπανάνες, πολτοποιημένες
- Νιφάδες καρύδας, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα και στρώστε μια τετράγωνη φόρμα 20 εκ. με χαρτί ψησίματος.
- Βάλτε το κακάο, τους χουρμάδες, το λάδι, τα κάσιους, τη βανίλια και τη μπανάνα στο μούλτι και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν λεία.
- Βάλτε το μείγμα με κουτάλι στην προετοιμασμένη φόρμα, απλώστε το ομοιόμορφα και πασπαλίστε με καρύδα.
- Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί στην αφή.
- Αφήστε να κρυώσει στη φόρμα πριν το κόψετε σε μπάρες.
- Φυλάξτε τις μπάρες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.