Υλικά

  • 100 γρ. ψιλές φακές
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • Το χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο
  • 80 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τις φακές σε μια μικρή κατσαρόλα, καλύψτε τις με νερό και προσθέστε το σκόρδο.
  2. Αφήστε τις να πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σουρώστε τις φακές και τοποθετήστε τες σε ένα μπολ.
  4. Ανακατέψτε μια πρέζα χυμό λεμονιού, το λάδι και τα τρία τέταρτα του βασιλικού και αλατοπιπερώστε.
  5. Θρυμματίστε το κατσικίσιο τυρί από πάνω και γαρνίρετε με τον υπόλοιπο βασιλικό.