Υλικά
- 100 γρ. ψιλές φακές
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- Το χυμό από μισό λεμόνι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο
- 80 γρ. κατσικίσιο τυρί
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε τις φακές σε μια μικρή κατσαρόλα, καλύψτε τις με νερό και προσθέστε το σκόρδο.
- Αφήστε τις να πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώστε τις φακές και τοποθετήστε τες σε ένα μπολ.
- Ανακατέψτε μια πρέζα χυμό λεμονιού, το λάδι και τα τρία τέταρτα του βασιλικού και αλατοπιπερώστε.
- Θρυμματίστε το κατσικίσιο τυρί από πάνω και γαρνίρετε με τον υπόλοιπο βασιλικό.