Καθαρά κέρδη 60,8 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο τραπεζικός όμιλος Marfin Popular Bank για το πρώτον εξάμηνο του 2010 -εξαιρουμένης της έκτακτης φορολογικής εισφοράς.

Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους μετά φόρων και την έκτακτη φορολογική εισφορά ύψους 8,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν σε 52,6 εκατ. ευρώ, έναντι 90,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2009.

Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα οργανικά κέρδη από τραπεζικές εργασίες προ προβλέψεων της MPB ενισχύθηκαν κατά 44% και διαμορφώθηκαν σε 143,8 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας τη σημαντική αύξηση της οργανικής ανάπτυξης του ομίλου σε συνδυασμό με την επιτυχή βελτίωση του καθαρού περιθωρίου επιτοκίου και τη συγκράτηση των λειτουργικών εξόδων.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 24% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε 355,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2010. Περαιτέρω βελτίωση παρουσίασαν τα καθαρά έσοδα από τόκους και σε τριμηνιαία βάση, καθώς αυξήθηκαν κατά 1,2% σε 178,7 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο 2010, ήτοι 7% υψηλότερα από το μέσο όρο των καθαρών εσόδων από τόκους των τελευταίων πέντε τριμήνων.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η βελτίωση στην εξέλιξη των καθαρών εσόδων από τόκους αντικατοπτρίζει κυρίως την επιτυχία της πολιτικής του ομίλου για ανατιμολόγηση των στοιχείων του ενεργητικού.