Από σήμερα ανεβαίνει στο θέατρο προσκήνιο το έργο του Αμερικανοασιάτη συγγραφέα Ντέιβιντ Χένρι Ουάνγκ «M.Butterfly», από τη θεατρική ομάδα  ΝΑ.ΜΑ.ΣΤΕ. και σε σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου.

Το «M.Butterfly» βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Γάλλου διπλωμάτη Bernard Boursicot που κατηγορήθηκε ότι παρέδιδε απόρρητες πληροφορίες στην Κίνα, διατηρώντας ερωτική σχέση με ντίβα της κινέζικης όπερας (Shi Pei Pu) επί είκοσι ολόκληρα χρόνια. Η απίστευτη ιστορία του Boursicot, αλλά και η γνωστή όπερα του Πουτσίνι αποτέλεσαν την έμπνευση του Ουάνγκ και δημιούργησαν το θεατρικό έργο.

Μια αληθινή ιστορία αγάπης, διαφορετική, όπου ο θύτης και το θύμα μπερδεύονται, αλλάζουν ταυτότητες και αναζητούν την απόλυτη αγάπη. Δύο διαφορετικές κουλτούρες, δυο διαφορετικοί κόσμοι συγκρούονται, μέσα από αυτή την ιδιαίτερη ιστορία, μία υπόθεση αυταπάτης ουσιαστικά όπου στο πρόσωπο της Butterfly ο Γάλλος διπλωμάτης προβάλλει τις δικές του εμμονές. Είναι τόσο ερωτευμένος με την ιδέα της Αιώνιας Γυναίκας, που επιλέγει να αγνοεί οτιδήποτε έρχεται να αντικρούσει το γεγονός αυτό.

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Δημήτρης Γιώτης, Γιώργος Κροντήρης, Γιάννης Δρίτσας, Ειρήνη Χρηστίδη, Αθηνά Αλεξοπούλου, Ινώ Στεφανή

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθεσία: Αντώνης Λουδάρος
Σκηνικά- Κοστούμια: Δέσποινα Βολίβη
Μακιγιάζ: Βαγγέλης Θώβος
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Μουσική Επιμέλεια: Μαρτίν Κριθαρά
Κινησιολογία: Αγγέλα Πατσέλη

Info
Θέατρο Προσκήνιο, Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα
Δευτέρα: 21:15, Τρίτη: 21:15, Τετάρτη: 21:15.
Πληροφορίες Τηλ. 210 8252242
Τιμές εισιτηρίων Γενική είσοδος: 18 ευρώ, Φοιτητικό: 14 ευρώ