Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται το Ράλι Γαλλίας για το 2015, που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Αλσατίας το διάστημα 1 έως 4 Οκτωβρίου. Οι δύο περιφέρειες του Ανω και του Κάτω Ρήνου (Haut-Rhin και Bas-Rhin) ανακοίνωσαν, ότι εξαιτίας των άδειων ταμείων τους δεν μπορούν να υποστηρίξουν οικονομικά τη διοργάνωση.

Έτσι προκύπτει ένα κενό της τάξης των 400.000 ευρώ, ενώ θεωρείται πιθανόν ότι το παράδειγμα των δύο περιφερειών θα ακολουθήσουν και άλλοι δημόσιοι χρηματοδότες, όπως η πόλη του Στρασβούργου. Αντίθετα, η επαρχία της Αλσατίας θα παραμείνει χορηγός, αν και δεν πρόκειται να δώσει περισσότερα χρήματα από 460.000 ευρώ, όσα δηλαδή είχε συνεισφέρει και το 2014.

Το εφετινό Ράλι Γαλλίας είχε τρία εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμό, από τα οποία κάλυψαν το 1,5 εκατ. ευρώ οι τοπικοί δήμοι, οι περιφέρειες και η επαρχία της Αλσατίας. Το Ράλι Γαλλίας προσμετρά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC και διοργανώνεται από το 2010 και μετά στην Αλσατία, ενώ περιλαμβάνεται και στο αγωνιστικό καλεντάρι του 2015. Για να παραμείνει όμως εκεί, θα πρέπει να λυθεί άμεσα το οικονομικό πρόβλημα, καθώς πρέπει να ξεκινήσει στις αρχές της χρονιάς η προετοιμασία του.

Εφόσον δεν δοθεί λύση, τότε θα μείνει πιθανότατα κενή η ημερομηνία, καθώς το Ράλι Κορσικής προσμετρά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ θεωρείται αδύνατον να αντικατασταθεί το Ράλι Γαλλίας από κάποιο άλλο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: gazzetta.gr