Με στόχο να λανσάρει λίγο μετά την ανανεωμένη 3άρα και την υβριδική plug-in έκδοσή της, η BMW «πιάστηκε» από το φακό να δοκιμάζει το πρωτότυπο μοντέλο, που θα δούμε ως μοντέλο παραγωγής στους δρόμους -σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της BMW- αρχές του 2016.

Πιο αναλυτικά, η ανανεωμένη BMW Σειρά 3 plug-in θα βασίζεται στη facelift Σειρά 3 και θα φέρει ένα υβριδικό plug-in σύνολο, που θα αποτελείται από έναν 4κύλινδρο, TwinPower 2λιτρο, βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, με συνδυαστική ισχύ -όπως μαθαίνουμε- 245 ίππους και 400 Nm ροπής, ενώ το εν λόγω μοτέρ θα «συνεργάζεται» με 8άρι αυτόματο κιβώτιο.

Επιπλέον, χάρη στο υβριδικό αυτό σύνολο, το μεσαίο μοντέλο της BMW θα έχει μέση κατανάλωση μόλις 2 λτ./100 χλμ., ενώ στόχος της εταιρείας είναι οι εκπομπές ρύπων του να μην ξεπερνούν τα 50 γρ/χλμ.

Επίσης, οι φήμες θέλουν η ανανεωμένη Σειρά 3 plug-in να διαθέτει και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με αυτονομία 35 χλμ., ενώ στο electric mode το συγκεκριμένο βαυαρικό μοντέλο θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτατα μέχρι 120 χλμ./ώρα.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η φόρτιση της συγκεκριμένης ανανεωμένης Σειρά 3 λόγω της plug-in τεχνολογίας της θα μπορεί να γίνει και μέσω μιας απλής οικιακής πρίζας.

Πηγή: autotriti.gr