Ο Ιταλός πρεσβευτής στο Τουρκμενιστάν, Ντανιέλε Μπόζιο, συνελήφθη στις Φιλιππίνες, με την κατηγορία πως παραβίασε τον νόμο της χώρας για την προστασία των ανηλίκων.

Ο διπλωμάτης διαμαρτύρεται για τη σύλληψή του αναφέροντας πως είναι αθώος, ενώ όπως περιγράφουν όσοι τον επισκέφτηκαν, φαίνεται να είναι «αρκετά ταραγμένος».

Ο Μπόζιο βρίσκεται από το Σάββατο στα κρατητήρια της αστυνομίας στη Μανίλα και όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο «Ansa» μπορεί να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο και το κομπιούτερ του για να στέλνει ηλεκτρονικά μηνύματα.

Η ιταλική πρεσβεία στις Φιλιππίνες του έχει διαθέσει τους δικηγόρους και την νομική κάλυψη που δίνει σε κάθε κατηγορούμενο που προέρχεται από την Ιταλία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο τοπικός Τύπος, ο 46χρονος πρέσβης, βρισκόταν για διακοπές σε μια πόλη με ιαματικά λουτρά, στα 90 χιλιόμετρα από την Μανίλα, όταν κατηγορήθηκε από μια Αυστραλιανή ακτιβίστρια πως βρισκόταν στο διαμέρισμά του με 3 ανήλικα αγόρια.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Μπόζιο συντροφιά με τρία αγόρια ηλικίας από 9 μέχρι 12 ετών και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της παιδοφιλίας που μπορεί να σημαίνει φυλάκιση που μπορεί να φτάσει και τα 20 χρόνια, καθώς και με ένα χρηματικό πρόστιμο σχεδόν 17.000 ευρώ.


Ο Ιταλός πρεσβευτής στο Τουρκμενιστάν Ντανιέλε Μπόζιο