Ο Terence Cole είχε ένα χρέος ύψους 2.600 δολαρίων το οποίο απέκτησε στο τζόγο. Προσπαθώντας να βρει μια λύση κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο καλύτερος τρόπος για να μπορέσει να ξεχρεώσει ήταν να διαπράξει ληστείες σε τράπεζες.

Στο διάστημα από 23 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου του 2018 ο 61χρονος από το Λίβερπουλ επιχείρησε να κλέψει συνολικά έξι τράπεζες, αλλά ήταν τόσο αδέξιος και ακατάλληλος για τη δουλειά, που μόλις σε μια περίπτωση κατάφερε να αποσπάσει ένα ποσό της τάξης των 500 δολαρίων.

Με δεδομένη την ανικανότητά του σε αυτόν τον τομέα, ήταν θέμα χρόνου να πέσει στα χέρια της αστυνομίας, όπερ και εγένετο. Στην κατάθεσή του είπε στους αστυνομικούς πως ήταν αποφασισμένος να συνεχίσει τις απόπειρες μέχρι να συγκεντρώσει το ποσό που χρωστούσε.

Βάσει των όσων ειπώθηκαν στο δικαστήριο του Λίβερπουλ, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, ο 61χρονος κάλυπτε με φουλάρι το στόμα του και άλλαζε σε τέτοιο βαθμό τη φωνή του που οι ταμίες δεν μπορούσαν να ακούσουν τις απαιτήσεις του! Για όπλο χρησιμοποιούσε μια γκρίζα βούρτσα την οποία είχε καλύψει με σελοτέιπ. Μάλιστα, όπως ο ίδιος είπε, όταν οι υπάλληλοι μιας τράπεζας αντιλήφθηκαν πως το όπλο του ήταν ψεύτικο αρνήθηκαν να του δώσουν χρήματα, με έναν ταμία να του λέει χαρακτηριστικά «πάρε δρόμο».

«Ευτυχώς δεν ήσασταν πολύ καλός σε αυτό που κάνατε», είπε ο δικαστής Clement Goldstone απευθυνόμενος στον Cole και πρόσθεσε: «Σας το κάνω σαφές πως αν είχατε μεγαλύτερη επιτυχία, θα αντιμετωπίζατε σήμερα ακόμα και ισόβια κάθειρξη». Ο 61χρονος κρίθηκε ένοχος για ληστεία και καταδικάστηκε σε οκταετή φυλάκιση.