Εδώ και περίπου τρεις μήνες το αγαπημένο σας ρούχο είναι το μαγιό, καθώς το φοράτε στη θάλασσα, στην πισίνα, στην ταβέρνα, στο beach bar, καμιά φορά κυριολεκτικά από το πρωί ως το βράδυ. Πιθανότατα έχετε αγοράσει ένα καινούριο μαγιό φέτος, μπικίνι ή ολόσωμο, είτε επειδή θέλατε μια αλλαγή, είτε επειδή το περσινό σας δεν άντεξε και με τα πολλά πλυσίματα έχασε τη φόρμα του.

Υπάρχει κάποιος σωστός τρόπος να πλένετε το μαγιό σας, για να μην ξεχειλώνει και να μη φθείρεται το ύφασμά του, ώστε να μπορείτε να το φοράτε πολλές χρονιές χωρίς να χρειάζεστε καινούριο; Το μαγιό έρχεται αντιμέτωπο με το χλώριο, το αλάτι, τον ήλιο, το λάδι και άλλες σκληρές συνθήκες για το ύφασμα. Υπάρχει, ωστόσο, τρόπος να το πλένετε σωστά, προσφέροντάς του την κατάλληλη φροντίδα.

Πώς πρέπει να πλένετε σωστά το μαγιό σας, ώστε να μη χάσει τη φόρμα του;

Θα χρειαστείτε κρύο νερό, μια λεκάνη ή τον νιπτήρα, απορρυπαντικό για ευαίσθητα ρούχα και μία πετσέτα. Ακόμα ένας απαράβατος κανόνας είναι να μη βάζετε ποτέ το μαγιό σας στο πλυντήριο.

Γεμίζετε τη λεκάνη με κρύο νερό, βάζετε μέσα το μαγιό και το ξεπλένετε από το αλάτι ή το χλώριο. Στη συνέχεια σε καθαρό νερό, χρησιμοποιώντας απορρυπαντικό για ευαίσθητα ρούχα και όχι μαλακτικό, το πλένετε στο χέρι με ήπιες κινήσεις και το αφήνετε για λίγα λεπτά, ώστε να φύγει εντελώς το αλάτι.

Για να το στεγνώσετε δεν το απλώνετε, δεν το στίβετε και δεν το κρεμάτε με μανταλάκια, αλλά το πιέζετε ελαφρώς, για να διώξετε τα πολλά νερά και στη συνέχεια το τυλίγετε, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο μέσα σε μια καθαρή πετσέτα. Το αφήνετε πάνω στην πετσέτα και το βάζετε πάνω στα σχοινιά της απλώστρας ή σε ένα σημείο που το χτυπά ο αέρας και όχι ο ήλιος, για να στεγνώσει.