Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε ο Αλέν Ντελόν τα ξημερώματα της Κυριακής (18/8), έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση, με συναδέλφους αλλά και απλούς θαυμαστές του «γόη του σινεμά» να τον αποχαιρετούν ο καθένας με τον δικό του τρόπο στα social media.

Το 2002 ο Αλέν Ντελόν είχε παραχωρήσει μία αποκλειστική συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», μιλώντας για τη ζωή, την καριέρα του αλλά και τη φιλική σχέση που είχε αναπτύξει με κάποιους Έλληνες ηθοποιούς.

«Δεν είναι κουραστικό να κουβαλάς τον τίτλο του «γόη». Είναι επιλογή ζωής και καριέρας 40 ετών. Επέλεξα την κινηματογραφική καριέρα και ο στόχος σε αυτό είναι να έχεις επιτυχία. Η ομορφιά είναι δευτερεύουσα. Σημασία έχουν η καρδιά και ο νους», δήλωνε ο Αλέν Ντελόν πριν από 22 χρόνια στην κάμερα του ΑΝΤ1.

«Οι γυναίκες κυριάρχησαν στη ζωή μου, μού έδιναν πάντα το κίνητρο. Ξεκίνησα αυτό το επάγγελμα από αγάπη για μία γυναίκα, που μου είπε ότι είμαι φτιαγμένος για αυτό. Της είπα ότι δεν έχω σπουδάσει, ότι δεν υπήρχαν ηθοποιοί στην οικογένεια αλλά θα το δοκίμαζα για να την ευχαριστήσω και δεν σταμάτησα ποτέ», εξομολογείται σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

«Πέτυχα σε αυτή τη δουλειά, διότι βρέθηκα τυχαία. Δεν το είχα ονειρευτεί, δεν το είχα φανταστεί ποτέ. Δεν πήγα εγώ στο σινεμά, εκείνο ήρθε σε μένα. Συνήθως ένας ωραίος θεωρείται ατάλαντος. Έπρεπε να αποδείξω ότι ήμουν και ωραίος αλλά και προικισμένος με ταλέντο, για να καταξιωθώ και να γίνω ηθοποιός προοδευτικά», είχε επισημάνει ο Αλέν Ντελόν στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Ήμουν πολύ φίλος με την (Κατίνα) Παξινού. Η Ειρήνη Παππά είναι προσωπική μου φίλη, η Μελίνα Μερκούρη ήταν φίλη μου, όπως και ο Ζιλ Ντασέν», είχε δηλώσει ο Αλέν Ντελόν το 2002 στο «Ενώπιος Ενωπίω».