Η ΑΕΚ υποδέχθηκε, στην άδεια λόγω τιμωρίας OPAP Arena, τον ΟΦΗ για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος με στόχο να αφήσει πίσω της τον αποκλεισμό από τη Νόα στο Europa Conference League και έκανε ακριβώς αυτό επικρατώντας εύκολα με 3-0.

Η Ένωση μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε ψηλά από το ξεκίνημα, είχε μεγάλη ευκαιρία στο 9′ με τον Άμραμπατ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χριστογεώργος και τελικά δεν άργησε να σκοράρει και να βάλει βάσεις νίκης.

Στο 11′ ο Μαροκινός έκανε ωραία σέντρα και ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0), για να ακολουθήσει αμέσως μετά και συγκεκριμένα στο 14′ το 2-0 με το πλασέ του Πήλιου που τα έκανε όλα σωστά. Κατέβασμα, ντρίμπλα και τελείωμα.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο και συνέχισαν να παίζουν με στόχο και το τρίτο γκολ, το οποίο θα μπορούσαν να βάλουν στο 26′ με την κεφαλιά του Πινέδα μετά τη σέντρα του Γκαρσία αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Από εκεί και πέρα, μετά το ημίωρο, ο δικέφαλος αετός έριξε τον ρυθμό του παιχνιδιού, έχοντας πάντως κι άλλη ευκαιρία, στο 43′, με την κεφαλιά του Λιούμπιτσιτς από καλή θέση μετά τη σέντρα του Άμραμπατ.

Με βάση το σκορ αλλά και την απόδοση των δύο ομάδων, δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί και η επιβεβαίωση ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΟΦΗ θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς στο 55′ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ μετά την προσπάθεια του Αποστολάκη και από εκεί και πέρα η Ένωση, παρά τις αλλαγές του Τραϊανού Δέλλα για τους Κρητικούς, ήλεγχε την κατάσταση.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα όταν ανέβαζε ρυθμό δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να πετύχει τρίτο γκολ και τελικά το έβαλε στο 82′, όταν ο Μάνταλος βρήκε ωραία τον Πήλιο και αυτός έκανε το γύρισμα για τον Τσούμπερ που πλάσαρε για το 3-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ: Στρακόσια, Ρότα (66′ Οντουμπάτζο), Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Σιμάνσκι, Πινέδα (66′ Λαμέλα), Άμραμπατ, Κοϊτά (80′ Περέιρα), Λιούμπισιτς (80′ Μάνταλος), Λιβάι (66′ Τσούμπερ).

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης (81′ Γιουνγκ), Καραχάλιος (64′ Χιμένεθ), Γκαγέγκος (81′ Κουτεντάκης), Μπάκιτς, Ριέρα (64′ Αμπάντα), Νας (55′ Αποστολάκης), Ισέκα.