Έχει πετάξει μέσα σε 15 χρόνια πάνω από ερήμους, θάλασσες, πεδιάδες, βουνά, λίμνες και αρχαίες τοποθεσίες σε τουλάχιστον 27 χώρες… Όχι, δεν πρόκειται για κάποιον πιλότο αλλά για τον φωτογράφο George Steinmetz του περιοδικού National Geographic.

Κι ενώ οι περισσότεροι φωτογράφοι υπερηφανεύονται για τις στατικές τους λήψεις, ο George Steinmetz προσδένεται στο μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο του προκειμένου να ανακαλύψει τις μυστικές και απόμακρες τοποθεσίες του πλανήτη μας.

Με αυτό τον τρόπο έχει τη δυνατότητα να τραβήξει εναέριες φωτογραφίες που θα ήταν αδύνατον να τραβήξει κανείς χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε άλλο συμβατικό μέσο μεταφοράς.

Τα καύσιμα στο μηχανοκίνητο αυτό μέσο διαρκούν περίπου για δύο ώρες αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στιγμές που ο George Steinmetz έχει ξεμείνει από αυτά.

Όταν κάποτε πραγματοποιούσε δοκιμαστική πτήση πάνω από την Αριζόνα ήταν τόσο αφοσιωμένος στο να απαθανατίζει το τοπίο που ξέμεινε από καύσιμα πάνω από την κοιλάδα Monument με αποτέλεσμα να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην έρημο.

Δείτε φωτογραφίες και το εντυπωσιακό βίντεο με ορισμένα από τα ταξίδια του George Steinmetz…