Έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης και μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο. Πολύχρωμα, ξύλινα σπίτια, ολάνθιστες γλάστρες, λιθόστρωτα δρομάκια όμορφα καφέ στις γραφικές πλατείες και τους πεζόδρομούς της, κανάλια με γέφυρες συνθέτουν το σκηνικό της Κολμάρ στη Γαλλία.

Η παραμυθένια αυτή πόλη βρίσκεται στην περιοχή της Αλσατίας και είναι γνωστή και ως η «πρωτεύουσα του κρασιού». Οι, δε, εικόνες που θα αντικρίσετε εδώ, θα σας μαγέψουν. Το κυρίως πεζοδρομημένο κέντρο της Κολμάρ μοιάζει με ένα φεστιβάλ από φωτεινές κεραμοσκεπές και ακόμα πιο φωτεινές προσόψεις, που καλωσορίζουν τους επισκέπτες στην πόλη.

Κολμάρ Γαλλία

Η ομορφιά της, δε, φτάνει στο αποκορύφωμά της στην περιοχή κοντά στην Quai de Poissoniers, η οποία είναι γνωστή και ως «Μικρή Βενετία». Πρόκειται για το σημείο όπου θα βρείτε αυτή την τέλεια σειρά από σπίτια βαμμένα σε παστέλ αποχρώσεις του ροζ, του κίτρινου και του γαλάζιου του ουρανού κατά μήκος του καναλιού.

Κολμάρ Γαλλία

Η πόλη διαθέτει μερικά μουσεία για να εξερευνήσετε, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Unterlinden με το περίφημο Isenheim Alterpiece του 16ου αιώνα.

Κολμάρ Γαλλία

Υπάρχει, επίσης, ένα Μουσείο Παιχνιδιών και το Μουσείο Bartholdi, στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο τοπικός καλλιτέχνης Frederic-Auguste Bartholdi.

Κολμάρ Γαλλία

Αξίζει, επίσης, να επισκεφθείτε τη γοτθική εκκλησία του Αγίου Μαρτίνου με την πολύχρωμη κεραμοσκεπή και τα βιτρό του 13ου αιώνα.

Κολμάρ Γαλλία

Το Pfister House είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια της πόλης με το ξύλινο μπαλκόνι του και τον οκταγωνικό πυργίσκο του, όπως και το Koïfhus το πρώην τελωνείο της πόλης που χτίστηκε στο σημείο συνάντησης δύο μεγάλων δρόμων.