Πολλοί ονειρεύονται το σπίτι τους μεγάλο και ευρύχωρο. Ο Christopher Smith και η σύντροφός του Merete Mueller όμως το φαντάζονταν αλλιώς.

Το σπίτι του ζευγαριού στην περιοχή Fairplay του Κολοράντο έχει εμβαδό μόλις 12 τετραγωνικά μέτρα.

Η ιδέα ήρθε στο 30χρονο Christopher ενώ σκεφτόταν πως ήθελε πια κάπου να εγκατασταθεί. «Πλησίαζα τα 30 και για πρώτη φορά άρχισα να σκέφτομαι τη ζωή μου. Αναρωτήθηκε τότε πώς είναι ένα ωραίο σπίτι;»

Για τον Christopher το «ωραίο σπίτι» αποτελείται από καθιστικό, κουζίνα, μπάνιο κι ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο με θολωτό ταβάνι.

Το σπίτι του ζευγαριού δεν κάνει οικονομία μόνο στο χώρο αλλά είναι επίσης ενεργειακά αυτόνομο καθώς τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια και τουαλέτα- κομποστοποιητή. «Απλά βάζουμε φυτικό λίπασμα και πριονίδι, δουλεύει καλά και δεν μυρίζει», λέει ο 30χρονος.

Η ιδέα μπορεί να μοιάζει παράξενη αλλά είναι μέρος ενός κινήματος για μικρά σπίτια που όλο και μεγαλώνει. Υπάρχει και μία οργάνωση που υποστηρίζει το κίνημα αυτό, η «Small House Society».

Ο Smith ενθουσιάστηκε τόσο από τα μικρά σπίτια που αποφάσισε να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για το πρόγραμμα αυτό με τίτλο «Tiny – A Story About Living Small».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο