Οι εισαγγελικές αρχές του Μανχάταν αποφάσισαν σήμερα να μην ασκήσουν δίωξη στον Λάπο Έλκαν, έναν από τους κληρονόμους της οικογένειας Ανιέλι που ίδρυσε την αυτοκινητοβιομηχανία Fiat, ο οποίος φέρεται ότι σκηνοθέτησε την απαγωγή του.

Ο 39χρονος Λάπο Έλκαν, γνωστός για την άστατη ζωή του, συνελήφθη στα τέλη Νοεμβρίου, αφού προσπάθησε να πείσει την οικογένειά του ότι είχε απαχθεί, ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη. Η οικογένεια όμως, αντί να στείλει χρήματα για την «απελευθέρωση» του Έλκαν, ειδοποίησε την αστυνομία.

Μετά τη σύλληψή του, ο εγγονός του θρυλικού προέδρου της Fiat Τζάνι Ανιέλι όφειλε να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης με την κατηγορία της καταγγελίας ψευδών γεγονότων. Όμως ο εισαγγελέας αποφάσισε τελικά να μην τον διώξει και να βάλει την υπόθεση στο αρχείο.

Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, την περίοδο της σύλληψής του ο Έλκαν είχε περάσει ένα διήμερο με μια διεμφυλική ιερόδουλη και, αφού κατανάλωσαν αλκοόλ, κάνναβη και κοκαΐνη, ξέμεινε από χρήματα.

Ο Λάπο Έλκαν είναι αδελφός του Τζον Έλκαν, του προέδρου της Fiat Chrysler Automobiles. Το 2005 είχε προκληθεί σάλος όταν βρέθηκε αναίσθητος, λόγω υπερβολικής δόσης, στο διαμέρισμα μιας τραβεστί στο Τορίνο.