Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων πλησιάζει και η Ρωσία δεν θα έχει εκπροσώπηση στην πάλη, αφού η ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε να αρνηθεί τις προσκλήσεις για δέκα αθλητές, τονίζοντας ότι δεν θα εκπροσωπηθεί καθόλου στο Παρίσι.

Τα πράγματα είναι περίεργα για τους Ρώσους αθλητές αφού θα πρέπει να πάρουν μέρος στους Αγώνες σαν… ουδέτεροι και όχι ως Ρώσοι. Δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα χρώματα της πατρίδας τους, δεν θα ακούγεται ο εθνικός ύμνος στις κατακτήσεις μεταλλίων, γενικά δεν θα πρέπει να υπάρχει τίποτα που να παραπέμπει στη Ρωσία.

Το γεγονός, επομένως, ότι η ΔΟΕ απέστειλε προσκλήσεις σε δέκα αθλητές της πάλης για να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκάλεσε την αντίδραση της ρωσικής ομοσπονδίας πάλης, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται τις προσκλήσεις και ότι δεν θα έχει καθόλου εκπροσώπηση στο Παρίσι, όπως θα συμβεί και σε άλλα αθλήματα.

«Η ρωσική ομοσπονδία πάλης, οι αθλητές και οι προπονητές των ρωσικών εθνικών ομάδων στην ελεύθερα, γυναικεία και την ελληνορωμαϊκή πάλη δεν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των πολιτικών και δεν θα επιτρέψουν να σπάσει το πνεύμα της ρωσικής ομάδας. Δεν δεχόμαστε την αντιαθλητική αρχή επιλογής που καθοδήγησε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή κατά τη διαμόρφωση της λίστας των επιλέξιμων αθλητών, σκοπός της οποίας είναι να υπονομεύσει την αρχή της ενότητας της ομάδας μας», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.