Στους 16 έχουν φτάσει οι νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό κατά σχολείου που στέγαζε πρόσφυγες στον καταυλισμό Αλ-Νουσεϊράτ. Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό κατά σχολείου που στέγαζε πρόσφυγες στον καταυλισμό Αλ-Νουσεϊράτ στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας.

Το υπουργείο, που κατήγγειλε «αποτρόπαια σφαγή», διευκρίνισε ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί. Ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της Πολιτικής Υπηρεσίας Εκτακτης Ανάγκης δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί, αφού πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η επίθεση κατά του σχολείου σημαίνει ότι δεν υπάρχει τόπος εντός του θύλακα που να είναι ασφαλής για τις οικογένειες που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να βρουν καταφύγιο, δηλώνει σε ανακοίνωσή του. Ο Αλ-Νουσεϊράτ είναι ένας από τους οκτώ ιστορικούς καταυλισμούς της Λωρίδας της Γάζας και έγινε σήμερα στόχος σφοδρών βομβαρδισμών του ισραηλινού στρατού.

Νωρίτερα, σε αεροπορική επιδρομή κατά κατοικίας στον καταυλισμό σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι και πολλοί τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. Στον ημερήσιο απολογισμό των θυμάτων του εννεάμηνου πολέμου, το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 29 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα κατά τις τελευταίες 24 ώρες και 100 τραυματίσθηκαν.

Μεταξύ των νεκρών διαφορετικών επιθέσεων περιλαμβάνονται 5 παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι, ανεβάζοντας σε 158 τους δημοσιογράφους που έχουν σκοτωθεί στην Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την υπηρεσία μέσων ενημέρωσης της Χαμάς.