Η Γερμανία αποκλείστηκε από την Ισπανία στον προημιτελικό του Euro 2024 στον οποίο ο Ρόμπερτ Άντριχ εμφανίστηκε με ροζ μαλλί, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Γενς Λέμαν που είπε ότι «μπορεί να νιώθει γυναίκα ή κάτι τέτοιο» και ζήτησε από την UEFA να το απαγορεύσει.

Ο μέσος της Λεβερκούζεν αποφάσισε να βάψει ροζ τα μαλλιά του για το ματς με τους Ισπανούς αλλά αυτό δεν του έφερε γούρι. Αντιθέτως, του… έφερε το κράξιμο του Λέμαν, τα λόγια του οποίου μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση προκάλεσαν σάλο.

«Στις μέρες μας πρέπει να είσαι προσεκτικός γιατί μπορεί να νιώθει γυναίκα ή κάτι τέτοιο. Πρέπει να έχεις ανοχή. Σε μια εθνική ομάδα όμως που είναι στην κορυφή, μιλάμε για κάτι υπερβολικό πλέον.

Πρώτα είχε ξανθά τα μαλλιά του, τώρα ροζ. Τι προσπαθεί να μας δείξει; Έχει τίποτα διαταραχές προσωπικότητας και πρέπει να ξεχωρίζει με αυτόν τον τρόπο; Είναι πολύ περίεργο, αυτό θα έλεγα αν ήμουν συμπαίκτης του και πιστεύω ότι και ο Νάγκελσμαν πιστεύει το ίδιο», είπε αρχικά ο παλαίμαχος Γερμανός τερματοφύλακας και συνέχισε.

«Αν ο αντίπαλος τερματοφύλακας φοράει ροζ φανέλα, τι γίνεται; Το ροζ είναι υπερβολικά έντονο και τραβάει το βλέμμα στο γήπεδο. Περιμένω η UEFA να απαγορεύσει αυτά τα χρώματα στα μαλλιά των ποδοσφαιριστών γιατί μπορεί να δημιουργήσουν μπερδέματα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές».