Ήττα από την Άλκμααρ, νίκη επί της Μπέρσχοτ και τώρα ήττα από την Κλαμπ Μπριζ με 4-1 για την ΑΕΚ σε νέο φιλικό παιχνίδι, τριών 45λέπτων, στο οποίο ξεχώρισε και το αυτογκόλ του Λιούμπιτσιτς με το οποίο ισοφάρισαν οι Βέλγοι.

Ήταν ένα δύσκολο φιλικό παιχνίδι για την Ένωση, τόσο λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου όσο και λόγω του ισχυρού άνεμου στο πρώτο ημίχρονο, τον οποίο είχε κόντρα. Γεγονός που θα έκανε τη διαφορά στη φάση της ισοφάρισης των Βέλγων.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν καλά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ στο 12′, όταν από εκτέλεση κόρνερ και προσπάθεια της άμυνας να απομακρύνει η μπάλα κατέληξε στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αφού πρώτα αυτή βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στον Μινιολέ.

Το 0-1 δεν έμεινε παρά μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, όμως, αφού στο 13′ ο Λιούμπιτσιτς με αυτογκόλ λόγω του ανέμου αλλά και της λάθος θέσης του Μπρινιόλι, ο οποίος έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του, έφερε το 1-1.

Λίγα λεπτά μετά, στο 17′, ο Βανάκεν πήγε για το 2-1 αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά ενώ στο 25′ ο Γαλανόπουλος πρόλαβε να απομακρύνει τη μπάλα στο πλασέ του Ζινκερνάγκελ που είχε βγει τετ α τετ και είχε αποφύγει τον Ιταλό τερματοφύλακα. Στο 29′, όμως, η Κλαμπ Μπριζ έκανε τελικά το 2-1 με τον Ζουτγκλά που έφυγε από ελεγχόμενη θέση και βγήκε τετ α τετ πλασάροντας σωστά.

Ο δυνατός αέρας που ήταν κόντρα δυσκόλευε την ΑΕΚ στη δημιουργία παιχνιδιού και το λάθος του Ζίνι στο 45′ είχε ως συνέπεια οι Βέλγοι να βγουν άμεσα μπροστά και να κάνουν το 3-1 με τον Ταλμπί στο τετ α τετ.

Ο Αλμέιδα είχε ήδη αρχίσει τις αλλαγές και έκανε κι άλλες στο δεύτερο ημίχρονο, με την Ένωση, η οποία είχε με το μέρος της πλέον τη φορά του ανέμου, να είναι καλύτερη και να φτιάχνει ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει και να μειώσει.

Το 45λεπτο των… Β’ ομάδων

Το 90λεπτο, επομένως, ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 3-1, οι δύο ομάδες όμως είχαν συμφωνήσει, όπως προαναφέρθηκε, να παίξουν και τρίτο 45λεπτο, στο οποίο βασικά αγωνίστηκαν οι Β’ ομάδες τους αφού οι προπονητές έκαναν πάρα πολλές αλλαγές.

Σε αυτό το 45λεπτο, λοιπόν, η Κλαμπ Μπριζ πέτυχε ακόμη ένα γκολ, στο 116′, με τον Μπαρμπερά έπειτα από λάθος του Ρουκουνάκη, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.