Τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια εξέφρασε σε γραπτή δήλωση ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά για αποστολή εναέριων μέσων για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε μεταξύ Μανταμάδου – Κάπης. Σύμφωνα με το aeolos.tv ο κ. Βέρρος ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στο έργο της κατάσβεσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Δυτικής Λέσβου:

«Αν και η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι μεταξύ Μανταμάδου και Κάπης δεν έχει τεθεί ακόμη υπό πλήρη έλεγχο, με τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τα πτητικά μέσα να δίνουν ακόμη τη μάχη για την τελική διευθέτησή της, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος οφείλει να ευχαριστήσει θερμά τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά του για την αποστολή σημαντικού αριθμού εναέριων μέσων.

«Η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς από την πρώτη στιγμή με τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Αξή, υπαλλήλους του δήμου και εθελοντές συμβάλλοντας το έργο της Πυροσβεστικής με οχήματα και υδροφόρες και με οτιδήποτε άλλο μας ζητήθηκε. Παράλληλα, κεντρικά από το Δήμο μας, είχαμε συνεχή και άμεση επικοινωνία τόσο με τον ίδιο τον Υπουργό κ. Κικίλια όσο και με την κεντρική Πολιτική Προστασία με αποτέλεσμα έναν εξαιρετικό συντονισμό στην επιχείρηση για μία ιδιαίτερα επικίνδυνη φωτιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και συνέχισε:

«Ο σημαντικός αριθμός πτητικών μέσων συνέβαλε καθοριστικά στο έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων και στον γρήγορο έλεγχο των περισσοτέρων ενεργών μετώπων.

Ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική μας Υπηρεσία, τους εργαζομένους και τους εθελοντές, τον Πρόεδρο του Μανταμάδου Χαράλαμπο Τζελαϊδή που με διπλή ιδιότητα βοηθά οπουδήποτε, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Μυτιλήνης, που συνεχίζουν τις προσπάθειές τους μέχρι την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς».