Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ ο οποίος είχε συλληφθεί τα ξημερώματα σήμερα με εντολή της εισαγγελίας, με την κατηγορία της «τρομοκρατικής προπαγάνδας».

Ο Ταχίρ Ελτσί, ένας γνωστός Κούρδος δικηγόρος, συνελήφθη νωρίς το πρωί από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο γραφείο του στο Ντιγιάρμπακιρ και μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Ανακρίθηκε από τους εισαγγελείς, οι οποίοι ζήτησαν την προσωρινή κράτησή του, όμως το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, όπως να μην φύγει από τη χώρα.

Πολλοί φιλοκούρδοι πολιτικοί και βουλευτές του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) μετέβησαν στο δικαστικό μέγαρο, στη συνοικία Μπακίρκιοϊ της Κωνσταντινούπολης για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Ελτσί, μετέδωσε το πρακτορείο Ντογάν.

Ο δικηγόρος διώκεται για μια συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα στο ειδησεογραφικό κανάλι CNN Turk, στην οποία είπε ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.