Επειδή η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τα μετάλλια θα μεταφέρονται στο βάθρο των νικητών τοποθετημένα μέσα σε δίσκο με την υπογραφή του γαλλικού οίκου μόδας, «Louis Vuitton», και το μοτίβο τους θα είναι το iconic Damier Camvas.

Η «Louis Vuitton» σχεδίασε επίσης και τις στολές που θα φορούν οι 515 εθελοντές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από τη δεκαετία του 1920. Η παρουσίαση των δίσκων και των ρούχων έγινε στο ρετιρέ του ξενοδοχείου Bulgari στο Παρίσι πριν από λίγες ημέρες.

Ο Antoine Arnault, επικεφαλής επικοινωνίας, εικόνας και περιβάλλοντος του ομίλου, ξεκίνησε την παρουσίαση λέγοντας: «Όπως όλοι οι Γάλλοι, παρακολουθούμε την εξέλιξη του πολιτικού τοπίου της χώρας, αλλά τίποτα δεν θα μειώσει τον ενθουσιασμό μας ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων», τονίζοντας πως είναι βέβαιος ότι η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με επιτυχία.

«Η ίδια η ουσία των Αγώνων είναι να είναι μια στιγμή εκεχειρίας, ένα παγκόσμιο γεγονός που φέρνει κοντά χώρες, ανθρώπους, διαφορετικές πεποιθήσεις», είπε. «Αυτή η συνεργασία δεν θα επηρεαστεί σε καμία περίπτωση από το πολιτικό κλίμα στη Γαλλία», κατέληξε.

Τα μετάλλια που θα λάβουν οι αθλητές φέρουν την υπογραφή του οίκου Chaumet, τα ρούχα της αποστολής της Γαλλίας για την τελετή έναρξης σχεδίασε ο Berluti και τα μπαούλα για τα μετάλλια και τους πυρσούς είναι παραγωγή της Louis Vuitton. Oι στολές των εθελοντών, που επιλέχθηκαν από εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες από ολόκληρη τη Γαλλία, είναι unisex και αποτελούνται από μπλούζα τύπου Polo, φαρδύ παντελόνι και ένα παραδοσιακό καπέλο gavroche. Αποτελούν μια αναφορά στην τελευταία φορά που το Παρίσι φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1924, η οποία συνέπεσε με τη γέννηση των αθλητικών ενδυμάτων.