Αλήθεια, πώς θα σας φαινόταν να κολυμπάτε σε μία παραλία με έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και ιστορία που εκτείνεται μέχρι τον Μινωικό πολιτισμό; Και γύρω σας να συναντώνται ερείπια μιας αρχαίας πόλης, που θεωρείτο λιμάνι της Φαιστού;

Μοναδική εμπειρία, έτσι δεν είναι; Ε αυτή, λοιπόν, μπορείτε να τη ζήσετε στον Κομμό, την πιο cool παραλία της Κρήτης που ανήκει στο νομό Ηρακλείου. Πρόκειται για μια ονειρική παραλία, την οποία μάλιστα, το Forbes την είχε συμπεριλάβει στη λίστα με τις καλύτερες ακτές του κόσμου για το 2018. Επίσης, είναι από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες παραλίες στην κοινότητα των γυμνιστών.

Ο Κομμός βρίσκεται στην άκρη του κόλπου της Μεσσαράς, σε απόσταση 66 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου και μόλις 2 χλμ. από τα διάσημα Μάταλα. Πρόκειται για μια αμμώδη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά, ενώ εντοπίζεται στα όρια αρχαιολογικής ζώνης. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια τεράστια σε έκταση παραλία που είναι χωρισμένη νοητά σε δύο τμήματα.

Το βόρειο τμήμα της παραλίας ονομάζεται Ποταμός, και την επιλέγουν οι γυμνιστές. Είναι μία απομονωμένη παραλία, καθόλου οργανωμένη, αφού η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη αρχαιολογική ζώνη. Αντίθετα, το νότιο τμήμα της παραλίας είναι άρτια οργανωμένο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Παραλία Κομμός Κρήτη
Παραλία Κομμός Κρήτη
Παραλία Κομμός Κρήτη
Παραλία Κομμός Κρήτη