Ο πίνακας που προέρχεται από μία προσωπική συλλογή, θα ανατυπωθεί για πρώτη φορά σε ένα βιβλίο που αναμένετε να δημοσιευτεί, με κεντρικό θέμα το συνολικό έργο του Καραβάτζιο, καθώς και άλλων ζωγράφων της ίδιας σχολής. Το βιβλίο έχουν επιμεληθεί οι εκδόσεις του Πανεπιστημίου του Yale, καθώς και η Εθνική Πινακοθήκη του Καναδά.

Σε δημοσίευμα της Guardian, ο διευθυντής του Μουσείου του Κλήβελαντ, David Franklin, που συμμετέχει και στη συγγραφή του βιβλίου, δήλωσε ότι στο συγκεκριμένο πίνακα διαφαίνεται μία διαφορετική πλευρά του ζωγράφου που δεν είναι τόσο ανταγωνιστική και δραστική όπως μας έχει συνηθίσει από τα υπόλοιπα έργα του.

Οι πίνακες του Καραβάτζιο είναι γνωστοί για το δραματικό φωτισμό που χρησιμοποιεί, τις πολύ ζωντανές φιγούρες τους, καθώς και το ότι δεν σχεδίαζε πρώτα, αλλά ζωγράφιζε απευθείας. Το έργο του έχει παραμείνει πρότυπο ακόμα και στις μέρες και επηρεάζει πολλούς νεοεκκολαπτόμενους ζωγράφους. Ο καθηγητής Sebastian Schütze πανεπιστήμιο της Βιέννης, υπογράμμισε τη σημαντικότητα αυτής της ανακάλυψης.