Αναστάτωση επικρατεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού από την επιδημία λιστερίας που είναι σε εξέλιξη και ξέσπασε από την εταιρεία Boar’s Head, η οποία αναγκάστηκε να ανακαλέσει περισσότερους από 7.000 τόνους αλλαντικών.

Σύμφωνα με το CDC, η λιστερία προκαλείται από έναν ανθεκτικό τύπο βακτηρίου, που μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί ακόμη και κατά τη διάρκεια της ψύξης. Υπολογίζεται ότι 1.600 άνθρωποι παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση από λιστέρια κάθε χρόνο και περίπου 260 πεθαίνουν. Οι λοιμώξεις μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν, επειδή τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν έως και 10 εβδομάδες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων.

Με βάση δημοσίευμα της New York Post, η επιδημία ξέσπασε το καλοκαίρι στις ΗΠΑ και τον Ιούλιο η Boar’s Head ανέστειλε την παραγωγή στο εργοστάσιο της που βρίσκεται στη Σαρασότα της Φλόριντα, ενώ πριν από λίγες μέρες το έκλεισε.

Μέχρι στιγμής, έχουν νοσήσει 59 άτομα σε 19 Πολιτείες και πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ο 10ος θάνατος από τη συγκεκριμένη νόσο.

Αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι στο εργοστάσιο εντοπίστηκαν μούχλα, έντομα, νερό που στάζει και υπολείμματα κρέατος και λίπους σε τοίχους, δάπεδα και εξοπλισμό που χρονολογούνται τουλάχιστον δύο χρόνια πριν.

Η Boar’s Head αντιμετωπίζει πολλαπλές αγωγές. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι σκοπεύει να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος.

For the latest updates, please visit: https://boarshead.com/products-recall-2024

Posted by Boar's Head on Friday, September 13, 2024