Οι συμμετέχοντες του Survivor αγωνίστηκαν για την πρώτη ατομική ασυλία της χρονιάς στο επεισόδιο που προβλήθηκε το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν το σημαντικό αυτό πλεονέκτημα. Ο νικητής της ατομικής ασυλίας έχει τη δυνατότητα να αποφύγει την ψηφοφορία αν η ομάδα του ηττηθεί και μπορεί επίσης να επιλέξει έναν υποψήφιο προς αποχώρηση από την «φυλή» του.

Η ομάδα των «Τίγρεων» μπήκε πρώτη στο διαγωνιστικό μέρος, εντυπωσιάζοντας το κοινό και τον Γιώργο Λιανό με την ισορροπία και την υπομονή τους. Μετά από 40 λεπτά, ο Νίνο Νικολαΐδης κέρδισε την ατομική ασυλία για την κίτρινη ομάδα. Στη συνέχεια, οι «Αετοί» αγωνίστηκαν μεταξύ τους, με τον Ορφέα να κατακτά την ατομική ασυλία.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου δεν έλειψαν και οι εξομολογήσεις από ορισμένους παίκτες με τον Παναγιώτη Τσακαλάκο να μιλά για την προσωπική του ζωή.

«Πήγα να ζήσω την τύχη μου, με την μπάντα μου, στο Λος Άντζελες. Αυτά τα τέσσερα χρόνια που έζησα εκεί ήταν πάρα πολύ δύσκολα αρχικά γιατί πήγαμε πολύ νέοι, με πολλά μεγάλα όνειρα και η σκληρή πραγματικότητα μας έδωσε ένα χαστούκι στο πρόσωπο. Υπήρχαν σίγουρα στιγμές που υπήρχε πείνα» παραδέχτηκε ο παίκτης της κίτρινης ομάδας ενώ συνέχισε «Το 2020 όταν χτύπησε ο κορονοϊός, όχι μόνο γονάτισε όλους τους καλλιτέχνες όπως και τον εαυτό μου, γονάτισε και τον χώρο του τουρισμού όπου εκεί ήταν η δεύτερη δουλειά που πάντα είχα. Online από το σπίτι. Οπότε ξαφνικά έμεινα άνεργος ξανά, έπρεπε να κλείσω και τα βιβλία μου σαν μουσικοσυνθέτης που ψυχολογικά ήταν πολύ δύσκολο για μένα διότι άντεξα πάρα πολλά χρόνια με αυτό το μπλοκάκι. Ήμουν τυχερός όμως να βρω μια ευκαιρία, να κάνω κάποια τεστ και να αποκτήσω μια δουλειά σε μια start up με μια φοβερή ομάδα όπου και έγινα επικεφαλής στο τμήμα πωλήσεων για μια εταιρεία μάρκετινγκ που έχει σχέση και με την μουσική. Δουλεύω εκεί μέχρι και που παραιτήθηκα πριν μπω εδώ μέσα».

Ακόμη ένας παίκτης προχώρησε σε αποκαλυπτικές εξομολογήσεις για την ζωή του «είχα μια κοπέλα που ήταν σταθμός για μένα στη ζωή μου. Κάποια στιγμή, ενώ βρισκόμουν στην εθνική ομάδα και είχα πετύχει όλους τους στόχους μου μέχρι ένα σημείο, έπαθα υπερκόπωση έναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Με άφησε το σώμα μου μαζί πέρασα και κατάθλιψη, ήμουν για πολύ καιρό κλεισμένος στον εαυτό μου και έχασα όλα τα όνειρα μου» τόνισε ο Νίνο.

Από την άλλη πλευρά ο ο Άγγελος Τσάκας θέλησε να μιλήσει και αυτός για τα παιδικά του χρόνια: «Ετοιμαζόμουν ένα πρωί να πάω για σνόουμπορντ και απλά με πήραν τηλέφωνο για να πάω να τον δω. Ο πατέρας μου ήταν το νούμερο ένα στην οικογένεια μου, το στήριγμα το δικό μου, της μητέρας μου και της αδελφής μου. Οπότε τα επόμενα δυο χρόνια ήταν πάρα πολύ δύσκολα για όλη την οικογένεια. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι ούτε να το αναφέρω, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω ξεπεράσει ακόμα. Οπότε προσπαθώ να τον έχω απλά μέσα μου γιατί ξέρω ότι είναι μέσα μου. Είχαμε πάντα τις διαφωνίες μας αλλά ήξερα ότι με εμπιστεύεται πάρα πολύ. Με επηρέασε πάρα πολύ και δεν ήξερα πως να προχωρήσω γιατί ήρθαν πάρα πολύ απότομα τα πράγματα εκείνη την περίοδο στη ζωή μου».