Ο διάδρομος μπορεί να είναι ένας συχνά ξεχασμένος χώρος στο σπίτι σας, καθώς τα κύρια δωμάτια τείνουν να είναι το κύριο επίκεντρο των σχεδιαστικών σας προσπαθειών. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δώσετε λίγη προσοχή σε αυτόν τον μικρό χώρο. Οι διάδρομοι είναι χώροι με μεγάλη επισκεψιμότητα, ακόμη και αν δεν συχνάζετε σε αυτούς, και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο αυτός ο χώρος μπορεί να είναι μια εξαιρετική τοποθεσία για να πειραματιστείτε με το χρώμα και να διασκεδάσετε λίγο με τον εσωτερικό σχεδιασμό του σπιτιού σας. Σύμφωνα με το Apartment Therapy, ο διάδρομος μπορεί να είναι η πρώτη εντύπωση της διακόσμησης και της αισθητικής του σπιτιού σας.

Διάδρομος σπιτιού

Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζετε ότι ορισμένοι ειδικοί σε θέματα χρωμάτων λένε ότι δεν πρέπει ποτέ να βάφετε τους διαδρόμους σας σε συγκεκριμένες αποχρώσεις. Χρησιμοποιώντας την ψυχολογία των χρωμάτων, μπορείτε να αποφύγετε να βάψετε το διάδρομό σας σε ένα χρώμα που μπορεί να δημιουργήσει αρνητική ενέργεια ή να κάνει το σπίτι σας να αισθάνεται αφιλόξενο, όπως οι δύο που ακολουθούν παρακάτω.

Το κόκκινο μοιάζει με προειδοποίηση

Διάδρομος σπιτιού

Ο ψυχολόγος χρωμάτων Lee Chambers δήλωσε στο Ideal Home ότι το κόκκινο μπορεί να μοιάζει με προειδοποίηση ή απειλή, επειδή το χρώμα συχνά συνδέεται με την επιθετικότητα, το θυμό και τον κίνδυνο. Αυτά δεν είναι τα συναισθήματα που θέλετε όταν μπαίνετε για πρώτη φορά σε ένα σπίτι ή μέσα στο σπίτι σας. Το να βάψετε τους τοίχους σας κόκκινους -ακόμα και σε έναν μικρό χώρο όπως ο διάδρομος- μπορεί να κάνει τον χώρο να μοιάζει αφιλόξενος. Οι μεγάλες εκτάσεις με έντονο κόκκινο χρώμα μπορεί, επίσης, να προκαλέσουν μια δυνατή αντίδραση.

Αλλά αν σας αρέσει αυτή η τολμηρή και αντισυμβατική απόχρωση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τη σωστή απόχρωση. Μείνετε μακριά από τα ζωηρά και κορεσμένα κόκκινα που μπορεί να δημιουργήσουν συντριπτικά και μη φιλόξενα συναισθήματα. Αντιθέτως, χρησιμοποιήστε πιο σκούρες αποχρώσεις -σκεφτείτε το μπορντό για παράδειγμα. Οι βαθύτερες, πιο ήπιες και πιο γήινες αποχρώσεις δημιουργούν μια πιο ζεστή και οικεία αίσθηση.

Το απλό λευκό μπορεί να είναι πολύ αυστηρό

Διάδρομος σπιτιού

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού έχουν ακούσει ότι οι μικροί χώροι πρέπει να είναι φωτεινοί και ευάεροι για να τους κάνουν να μοιάζουν μεγαλύτεροι. Αυτή είναι μια καλή συμβουλή, αλλά είναι, επίσης, κάπως ξεπερασμένη. Το θέμα με το λευκό είναι ότι μπορεί να είναι πολύ αυστηρό και να κάνει ένα δωμάτιο να μοιάζει πολύ αποστειρωμένο. Έτσι, παρόλο που μπορεί να επιλέξετε ένα ουδέτερο χρώμα για να κάνετε τον χώρο σας να μοιάζει πιο μεγάλος και να δημιουργήσετε έναν καμβά για άλλα διακοσμητικά στοιχεία, μπορεί κατά λάθος να δημιουργήσετε ένα μη φιλικό δωμάτιο χωρίς προσωπικότητα.

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λευκό στο διάδρομό σας. Εξάλλου, είναι ένα ουδέτερο χρώμα που παρέχει μια εξαιρετική βάση. Ωστόσο, για τους τοίχους σας, δεν θέλετε να επιλέξετε ένα αυστηρό λευκό. Σε συνέντευξή του στο Elle Decor, ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Matthew Boland προτείνει μια πιο ζεστή απόχρωση του λευκού που να μοιάζει άνετη και αρχιτεκτονική. Άλλοι σχεδιαστές συμφωνούν ότι οι πιο ζεστές, κρεμώδεις αποχρώσεις είναι τα καλύτερα είδη λευκού, επειδή είναι απαλά και όχι πολύ δυνατά. Αναζητήστε λευκά με διακριτικές κίτρινες ή ροδακινί αποχρώσεις. Θέλετε η απόχρωσή σας να είναι ηρεμιστική και χαλαρωτική, όχι αυστηρή.