Αν και μπαίνουμε σε περίοδο… νηνεμίας λόγω καλοκαιρινών διακοπών, οι μηχανές στα τα κομματικά επιτελεία των υποψήφιων προέδρων για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ είναι στο κόκκινο. Όπως έγραφε από την Πέμπτη το Newsbeast, οι δύο πρώτοι που συγκέντρωσαν τις 5.000 υπογραφές στήριξης, είναι ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ σίγουροι θεωρούνται ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Μιχάλης Κατρίνης. Η Άννα Διαμαντοπούλου αν και μπήκε αργά στον χορό των εσωκομματικών εκλογών θα καταφέρει εύκολα λένε οι συνεργάτες της να τις μαζέψει, ενώ το μεγάλο ερωτηματικό είναι η Μιλένα Αποστολάκη και η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Όσον αφορά τα «συντροφικά μαχαιρώματα», αυτά συνεχίστηκαν και σήμερα, με τον Μιχάλη Κατρίνη να τονίζει αναφορικά με την πρόταση της συνυποψήφιάς του Άννας Διαμαντοπούλου για την παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων στην εκλογική διαδικασία, ότι «κατανοώ το γεγονός ότι μπορεί τις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις το 2015, το 2017 και το 2021 η κα Διαμαντοπούλου να μην τις παρακολούθησε τόσο στενά και να μην έχει αντιληφθεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει για πρώτη φορά εκλογές. Έχει κάνει πάρα πολλές φορές εκλογές με στελέχη που αναλαμβάνουν την ευθύνη της διεξαγωγής τους και έχουν γίνει υποδειγματικά, με τάξη και με διαφάνεια. Ουδέποτε το αποτέλεσμά τους έχει αμφισβητηθεί και είμαι βέβαιος ότι δεν θα γίνει και τώρα άρα για μένα δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα» ενώ έβαλε και στο «κάδρο» τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι θέλει να εμπλακεί στις εσωκομματικές εκλογές μέσω της Αννας Διαμαντοπούλου.

Από την άλλη οι περιοδείες συνεχίζονται με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να επισκέπτεται τη Λευκωσία είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, στα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα.

Μετά το πέρας της συνάντησής τους, ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπογράμμισε ότι «Είναι χρέος μας να συνεργαστούμε για να υπάρξει επανέναρξη των συνομιλιών. Θεωρώ ότι αυτή τη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο».

Ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι «τα 50 δύσκολα χρόνια έγιναν μεγάλες προσπάθειες – το γνωρίζετε καλύτερα από εμένα. Δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά το 2004 έγινε ένα πολύ μεγάλο βήμα μπροστά, όταν το νησί έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι για εμάς πολύ σημαντικό το ότι είχαμε τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στην πατρίδα μας. Νομίζω ότι αυτό το βήμα μπορούμε να το αξιοποιήσουμε σήμερα περισσότερο από ποτέ, για διαπραγματεύσεις πέρα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Να συμμετέχει και η Ένωση. Δεν μπορεί σε ένα κράτος μέλος να υπάρχουν εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής. Γνωρίζω τις αγωνίες και τις προσπάθειές σου για την πολυπόθητη λύση βάσει των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα του, τα εθνικά θέματα και προσπαθεί να τα φέρνει διαρκώς στο προσκήνιο.

Ο Χάρης Δούκας συνεχίζει τις προεκλογικές του ομιλίες, όπου χθες μίλησε στη Λαμία σε ένα κατάμεστο χώρο όπου σύμφωνα με τοπικά στελέχη, είχαν πάρα πολύ καιρό να δουν. Ο Δήμαρχος Αθηναίων σήμερα θα επισκεφθεί την Τρίπολη όπου εκεί τον στηρίζει ο νυν βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος , ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμά του περιλαμβάνει Ξυλόκαστρο και Κιάτο. Το επιτελείο του συνεχίζει να τρέχει το θέμα των υπογραφών και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις με πρόσημο την κοινωνική ατζέντα.

O Mιχάλης Κατρίνης χθες, έκανε απόβαση στη συμπρωτεύουσα όπου μίλησε σε φίλους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό καφέ της Θεσσαλονίκης, όπου ακούγεται ότι θα ανοίξει και γραφείο, ενώ στα άμεσα σχέδια του είναι η επίσκεψη του στην Κρήτη.

Από την πλευρά της η Νάντια Γιαννακοπούλου περιόδευσε και αυτή στη Θεσσαλονίκη, όπου συνομίλησε με πολίτες, επισκέφθηκε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, συζήτησε με τον δήμαρχο Περαίας για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, ενώ επισκέφθηκε και χωριά της Β’ Θεσσαλονίκης.

Την ανάγκη διαφορετικής λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ και μία ενδυναμωμένη ηγεσία ώστε να ασκήσει μαχητική αντιπολίτευση, με στόχο μία αξιόπιστη κυβερνητική λύση, επεσήμανε η βουλευτής Βορείου Τομέα και υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, χθες στο Action 24. Ενώ άφησε αιχμές κατά της συνυποψήφια της κ.Γιαννακοπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι από τα στελέχη που δεν έθεσαν θέμα ηγεσίας, ούτε το βράδυ των εκλογών ούτε αργότερα. Θεωρώ ότι όταν έχουμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα, χρειάζεται απόσταση και νηφαλιότητα», ανέφερε. «Υπήρξαν συνάδελφοι που το έκαναν με τρόπο εξαιρετικά έντονο», πρόσθεσε

Στο ΠΑΣΟΚ προβλέπεται ένα θερμό καλοκαίρι, όπου η κομματική τράπουλα συνεχώς ανακατεύεται, στελέχη και βουλευτές να μην έχουν πάρει ακόμα θέση, και το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το τι θα κάνουν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης.