Αποφασισμένος να το φτάσει «μέχρι τέλους» εμφανίζεται ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντης Μπελέρης.

Ο ευρωβουλευτής που εξελέγη δήμαρχος Χειμάρρας παρά το γεγονός ότι παρέμενε και παραμένει φυλακισμένος στις αλβανικές φυλακές, μιλά για μεγάλη αδικία, ενώ τονίζει πως σύντομα η περιπέτεια του εγκλεισμού του θα τελειώσει.

Μιλώντας στο OPEN, ο Φρέντης Μπελέρης, αναφέρει: «Θέλω να πιστεύω ότι η περιπέτεια σε ό,τι αφορά την κράτησή μου πλησιάζει προς το τέλος. Ούτως ή άλλως, αν δεν αποφυλακιστώ με τα 2/3 (της ποινής), στα μέσα Οκτωβρίου τελειώνει η ποινή μου».

«Βέβαια, η δικαστική μου περιπέτεια θα έχει χρόνια, γιατί θα τελεσιδικήσει στο Στρασβούργο. Θα το πάω μέχρι τέλους, πιστεύω ότι έχει γίνει μία μεγάλη αδικία και έχουμε μπροστά έναν δικαστικό μαραθώνιο μέχρι να βγει η τελική απόφαση από το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου» πρόσθεσε ο Φρέντη Μπελέρης.

Σχετικά με τη νέα του ιδιότητα ως ευρωβουλευτής ανέφερε «ασφαλώς και θα είναι προτεραιότητά μου να δείξω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει που αφορούν το Κράτος Δικαίου και το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού που δεν γίνεται σεβαστό στην Αλβανία. Τα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής κάθε άλλο παρά αληθινά είναι. Τα στοιχεία έχουν παραποιηθεί».

«Θεωρώ πως με τη δυνατότητα που έχω στην Ευρωβουλή, μπορώ να ανάψω τους προβολείς και να αναδείξω σε όλη την Ευρώπη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η ελληνική μειονότητα αλλά και οι Αλβανοί πολίτες» κατέληξε.