Στη φυλακή οδηγήθηκε ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος των μπράβων, που εξάρθρωσε η ελληνική αστυνομία, μετά τα επεισόδια με τους πυροβολισμούς έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ο «αρκούδος» ή «χοντρός», όπως τον αποκαλούσαν τα μέλη του κυκλώματος, ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τα ηγετικά στελέχη της Greek Mafia.

Ο 59χρονος σημείωνε στο… τεφτέρι του κάθε ποσό που εισέπραττε από τους εκβιασμούς. Οι χειρόγραφες σημειώσεις, που βρέθηκαν από τις Αρχές στο σπίτι του αρχηγού του κυκλώματος, «έρχονται στο φως της δημοσιότητας» από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «STAR».

Στο ίδιο σημειωματάριο έγραφε και τα… μεροκάματα των μελών της οργάνωσης. Ο «αρκούδος» ήταν ο εντολοδόχος της Greek Mafia. Δεχόταν και μεταβίβαζε τις εντολές των ισχυρών ανθρώπων της νύχτας στους ανθρώπους του, οι οποίοι ήταν τα εκτελεστικά όργανα. Ο 59χρονος ήταν άνθρωπος που ήξερε να φυλάει τα νώτα του, καθώς απέφευγε τις συνομιλίες και πήγαινε ο ίδιος στα καταστήματα, όταν υπήρχε πρόβλημα.

Η μακρά πορεία του στο έγκλημα

Η πρώτη σύλληψη του «αρκούδου» ήρθε το 1996. Εις βάρος του συνολικά έχουν σχηματιστεί 8 δικογραφίες για εκβιασμούς, όπλα και εγκληματική οργάνωση. Το 2011 είχε κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία, καταδικάστηκε για την εγκληματική, αλλά αθωώθηκε για την εκβίαση και εξέτισε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Πώς συνδέεται το κύκλωμα των χούλιγκαν μπράβων με την υπόθεση του τοπογράφου

Το κύκλωμα είχε αναλάβει τη «φύλαξη» γνωστού νυχτερινού μαγαζιού διασκέδασης στο Γκάζι. Ο 46χρονος Ιρανός, σκληρό μέλος των μπράβων, είχε εμπλακεί σε υπόθεση ξυλοδαρμού, η οποία θα μπορούσε να έχει άσχημο τέλος. Μέλος της παρέας, η οποία ήρθε σε αντιπαράθεση με τους μπράβους του μαγαζιού, ήταν και ο βαρυποινίτης, Αλφόνς Ντότσι, που έπεσε νεκρός στις 26 Ιουνίου στις φυλακές Κορυδαλλού και φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του τοπογράφου, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΣΚΑΪ».