«Φτερά» έβγαλε μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό της μία 72χρονη γυναίκα από τον Χολαργό, καθώς έπεσε θύμα του γνωστού πλέον κόλπου με τον εναγκαλισμό από δήθεν γνωστό πρόσωπο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ηλικιωμένη γυναίκα βγήκε από το σπίτι της για να πετάξει μία τσάντα με σκουπίδια στον κάδο απορριμμάτων.

Μία γυναίκα, ρομά σύμφωνα με την καταγγελία, βγήκε από τη θέση του συνοδηγού ενός μαύρου ΙΧ αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο κοντά στον κάδο απορριμμάτων, την πλησίασε, την αγκάλιασε από τον λαιμό και τη ρώτησε: «Γιατί χάθηκες από το δημαρχείο;», προφασιζόμενη ότι είναι γνωστή της. Μάλιστα, υποστήριξε πως η ίδια ήταν καθαρίστρια στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού και λεγόταν Μαρία, συνεχίζοντας να την έχει αγκαλιά καθώς ταυτόχρονα ξεκούμπωνε τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό. Λίγα λεπτά αργότερα ο οδηγός του αυτοκινήτου, ρομά κι αυτός, κόρναρε και η άγνωστη γυναίκα έφυγε γρήγορα, μπήκε στο όχημα κι έγιναν… καπνός.

Όταν η 72χρονη μπήκε στο σπίτι της, διαπίστωσε ότι από τον λαιμό της έλειπε η χρυσή αλυσίδα μαζί με σταυρό και ένα ματάκι μπλε, με την ίδια να υπολογίζει την αξία των κοσμημάτων σε περίπου 500 ευρώ. Αμέσως μετά ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. και έδωσε περιγραφή της γυναίκας που τη μέθοδο του εναγκαλισμού της άρπαξε τη χρυσή αλυσίδα.