Το «μαρτύριο της σταγόνας» για τον πρόεδρο των Δημοκρατικών συνεχίζεται, αφού άλλα πέντε υψηλόβαθμα στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος, τέσσερις βουλευτές και ένας γερουσιαστής, κάλεσαν δημοσίως σήμερα τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να βάλει τέλος στην προεκλογική εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τους βουλευτές Τσάι Γκαρσία, Τζάρεντ Χάφμαν, Μαρκ Βίσεϊ και Μαρκ Πόκαν και τον γερουσιαστή του Νέου Μεξικού Μάρτιν Χάινριτς.

Τουλάχιστον 24 είναι μέχρι στιγμής οι βουλευτές και γερουσιαστές των Δημοκρατικών που έχουν ζητήσει από τον Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αρχίσει να «αποδέχεται» την ιδέα πως μπορεί να μην είναι σε θέση να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και κατά συνέπεια ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψει την κούρσα, ανέφερε χθες Πέμπτη στην ψηφιακή της έκδοση η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγές της στο περιβάλλον του.

«Το ρεπορτάζ των New York Times είναι απόλυτα λαθεμένο», έσπευσε να αντιτάξει ο συμπρόεδρος της εκστρατείας του, ο Σέντρικ Ρίτσμοντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Ο πρόεδρος έχει πει πως θα είναι υποψήφιος – τέλος», επέμεινε.

Πηγή: ΑΠΕ