Ένας 45χρονος Γερμανός είχε εγκλωβιστεί σε ένα ιδιαίτερα δύσβατο και δύσκολο σημείο στην περιοχή του Γκίγκιλου, δίπλα από το φαράγγι της Σαμαριάς, στα Χανιά. Ο Γερμανός τουρίστας ξεκίνησε πεζοπορία με στόχο να φτάσει στην κορυφή του Γκίκιλου πάνω από το φαράγγι, αλλά κάποια στιγμή αντιμετώπισε πρόβλημα και ενημέρωσε μέσω του 112 της Αρχές για βοήθεια.

Τον 45χρονο ο οποίος έκανε πεζοπορία όταν εγκλωβίστηκε στο συγκεκριμένο σημείο και ήταν τραυματισμένος εκκένωσε σήμερα ελικόπτερο της HAF Super Puma και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων.

Στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσή του με τη συμμετοχή 8 διασωστών από την ΕΜΑΚ και το κλιμάκιο Καμπανού Χανίων, με την επιχείρηση να διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Παρά το ότι υπήρξε και πτήση drone για τον εντοπισμό του, ο Γερμανός τουρίστας βρέθηκε τελικά τις πρωινές ώρες. Άμεσα στήθηκε επιχείρηση μεταφοράς του με το ελικόπτερο διάσωσης, το οποίο τον παρέλαβε από το σημείο που βρισκόταν με το ειδικό καλάθι.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου αν και ταλαιπωρημένος η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και των πυροσβεστών επιχείρησε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω του δύσβατου και απόκρημνου της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ