Οι αριθμοί πολλές φορές δεν λένε την αλήθεια αλλά δίνουν μια εικόνα για το πώς κάποιοι αφανείς ήρωες μπορούν να γίνουν καθοριστικοί για την έκβαση ενός ποδοσφαιρικού ματς. Πόσο μάλλον για ένα ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού.

Ο Νίκλας Χουλτ είχε δώσει με την πράσινη φανέλα 57 ματς. Σε όλες τις διοργανώσεις. Κι όμως ο Σουηδός δεν είχε πετύχει ούτε γκολ, ούτε είχε δώσει κάποια ασίστ.

Η μοίρα όμως τα έφερε έτσι να γράψει την πρώτη του ασίστ απέναντι στην πρώην ομάδα του. Η πάσα του Χουλτ έδωσε την ασίστ στο Γκάλο για το δεύτερο γκολ της «Ενωσης».

Από την άλλη στο σημερινό ντέρμπι ο Παναθηναϊκός έγραψε ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ. Εκτός από τα καθημερινά εξωαγωνιστικά του ζητήματα ο ΠΑΟ αντιμετωπίζει προβλήματα και μέσα στο γήπεδο. Ειδικά στον πειθαρχικό τομέα.

Ο Ινσούα αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Θάνο, για φάουλ πάνω στον Αραούχο και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια στο 34′, αφήνοντας σε άλλο ένα εκτός έδρας ντέρμπι τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο.

Φέτος, οι «πράσινοι» έχουν παίξει με αριθμητικό μειονέκτημα σε όλα τα ντέρμπι μακριά από τη Λεωφόρο. Κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα πάλι ο Ινσούα είχε αποβληθεί (66′), ενώ στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό ο Οικονόμου είχε δει την κόκκινη κάρτα (61′), αφήνοντας την ομάδα του Ουζουνίδη με παίκτη λιγότερο.