Ο Παναθηναϊκός για άλλη μια φορά ήταν κακός αλλά κατάφερε να μείνει όρθιος στα «Περιβόλια» κόντρα στον Πλατανιά  με 1-1. Μεγάλο μερίδιο σε αυτό έχει ο Ατζαγκούν ο οποίος βοήθησε με την είσοδό του στο ματς.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με τον Πράνιτς στην 11άδα του και τον Ρισβάνη να επιλέγεται από τον Αναστασίου αντί του Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Ο Κροάτης αγωνίστηκε ως εσωτερικός μέσος με τον Ντίνα και τον Αμπέιντ στα δύο άκρα της επίθεσης.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι πράσινοι δεν έδειξαν να πατούν καλά στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Πλατανιά ακολουθώντας τις εντολές του Ουζουνίδη πίεζαν τις περισσότερες φορές του παίκτες του Παναθηναϊκού λίγο έξω την μεγάλη περιοχή τους.

Αυτό μπορεί να μην προσέφερε κάποια κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους, ωστόσο προκάλεσε ένα βραχυκύκλωμα στον Παναθηναϊκό ο οποίος έδειξε αδυναμία να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του και να βγει ορθολογικά στην επίθεση.

Μέχρι το 20ο λεπτό οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην μεγάλη περιοχή του Πλατανιά. Η καλύτερη στιγμή (και η καλύτερη ενέργεια) στο πρώτο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό δημιουργήθηκε από τον Μαρινάκη από τα δεξιά. Άλλαξε ωραία την μπάλα, έβγαλε τη σέντρα για το κεφάλι του Μπεργκ, αλλά ο Σουηδός δεν μπόρεσε να την πιάσει.

Αντίθεση ο Πλατανιάς δημιούργησε περισσότερες φάσεις στην εστία του Παναθηναϊκού. Τα περισσότερα σουτ από τους παίκτες των Κρητικών κατέληγαν ψηλά. Σε δύο περιπτώσεις όμως υποχρέωσαν τους αμυντικούς του ΠΑΟ να… ιδρώσουν.

Αρχικά, ένα με ένα λάθος του Νάνο και τη δεύτερη φορά όταν οι κεντρικοί αμυντικοί (ο Ρισβάνης γενικότερα είχε μεγάλο άγχος) πιάστηκαν στον ύπνο σε βαθιά μπαλιά του Ιντζίδη.

Το γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις μετά από κόρνερ. Ο Ναζλίδης, δεν πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, αν και δεν ένιωθε καλά το πόδι του. Παρά τους πόνους του όμως κατάφερε να πηδήξει στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟ να εκμεταλλευτεί την κακιά έξοδο του Καπίνο και να ανοίξει το σκορ!

Πηγή: sport-fm.gr