Συναγερμός σήμανε στον κεντρικό σταθμό τρένων στο Αμβούργο της Γερμανίας, καθώς δύο ταξιδιώτες είναι πολύ πιθανό να έχουν προσβληθεί από τον ιό Μάρμπουργκ. Η αστυνομία, που κλήθηκε στο σημείο, έκλεισε τις γραμμές 7 και 8 για αρκετές ώρες.

Οι επιβάτες έπρεπε να εγκαταλείψουν τις πλατφόρμες, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να φτάνουν στο σημείο με προστατευτικές στολές.

Πρόκειται, σύμφωνα με την Bild, για ένα ζευγάρι. Ο άνδρας φέρεται να είναι Γερμανός φοιτητής ιατρικής. Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανέφερε στη γερμανική εφημερίδα ότι το ζευγάρι εμφάνισε συμπτώματα του ιού Μάρμπουργκ, που μοιάζουν με αυτά της γρίπης. Όπως είπε, είχαν έρθει από τη Ρουάντα, όπου είχαν περιθάλψει έναν άνδρα που αργότερα διαγνώστηκε με τον ιό Μάρμπουργκ.

«Μένει να δούμε αν όντως είχαν μολυνθεί από τον ιό», δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Η χώρα της ανατολικής Αφρικής μαστίζεται αυτή τη στιγμή από τον θανατηφόρο ιό. Το υπουργείο Υγείας στην πρωτεύουσα της Ρουάντα, το Κιγκάλι, ανακοίνωσε ότι οκτώ άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό από την περασμένη Παρασκευή. Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 27 κρούσματα μόλυνσης από τον ιό Μάρμπουργκ.