Ο Αιμίλιος Χειλάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» του Action 24 με την Αθηναϊδα Νέγκα, το βράδυ της Τετάρτης. Στην εκ βαθέων συνέντευξή του, ο ηθοποιός μίλησε για τη διαχείριση δύσκολων συνεργασιών και αποκάλυψε μια σύγκρουση που είχε πρόσφατα με έναν συνεργάτη.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε: «Δεν θα μπορούσα ποτέ να έρθω σε αντιπαράθεση με κάποιον κατώτερο, με έναν υφιστάμενο. Δεν μπορώ να μαλώσω με κάποιον υφιστάμενο. Αν χρειαστεί να τσακωθώ, θα το κάνω με κάποιον ισάξιο, πρόσωπο με πρόσωπο, «έλα να τα βρούμε». Αυτό συνέβη και την Άνοιξη».

Συνεχίζοντας, ο ίδιος εξήγησε ότι «όταν βλέπω πως κάτι δεν πηγαίνει καλά στη δουλειά, θα απαιτήσω να γίνει σωστά και, αν δεν γίνει, θα ζητήσω αλλαγή. Τόσο απλά. Την Άνοιξη ζήτησα κάτι από ένα παιδί στην παραγωγή και με θρασύ ύφος μου είπε πως «δεν θέλω να το κάνω». Του εξήγησα ότι αν δεν το κάνει, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε, και τελικά τον έδιωξα». Έπειτα σχολίασε ότι «αυτό μπορεί να φανεί πιο έντονο, αλλά υπάρχει μια βασική αλήθεια: πρέπει να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας».

Ο ηθοποιός τόνισε πως, ειδικά στον χώρο τους, η δουλειά ξεκινάει από τον Μάιο και ολοκληρώνεται με παραστάσεις, απαιτώντας συνέπεια από όλους. «Όλοι, ακόμα και ο πρωταγωνιστής ή ο σκηνοθέτης, πρέπει να είναι παρόντες για το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο είτε μας επιβραβεύει είτε μας τιμωρεί, ανάλογα με το αν το αξίζουμε» κατέληξε ο Αιμίλιος Χειλάκης στην τελευταία συνέντευξή του.