Ο Ιωνάς Καρούσης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλληνας πολίτης που βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ, που ανακοίνωσε σήμερα το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Έλληνας με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Ήταν γιος γνωστού γιατρού στα Ιεροσόλυμα και έμενε στο Τελ Αβίβ, όπου σπούδαζε.

Η σύντροφος του 26χρονου Ιωνά Καρούση, τον αποχαιρέτησε προκαλώντας συγκίνηση.

«Φύλακα άγγελέ μου» γράφει στη μια από αυτές που συνοδεύεται από φωτογραφία του Ιωνά, ενώ στην άλλη στην οποία έχει αναρτήσει κοινή τους φωτογραφία «Δε γίνεται να έχεις φύγει… Καρδιά μου, κούκλε μου, μοναδικέ μου… Θα σε αγαπώ για πάντα!!!».

Ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης ο Έλληνας νεκρός της επίθεσης στο Τελ Αβίβ

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε βαθύτατη θλίψη για την απώλειά του και με ανακοίνωσή του καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Γιάφα, μία από τις πιο γνωστές περιοχές του Τελ Αβίβ, και εντάσσεται σε ένα κλίμα αυξημένης έντασης στην περιοχή. Η διεθνής κοινότητα καταδικάζει τις πράξεις βίας, επισημαίνοντας την ανάγκη για ειρήνη και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.