Το αποψινό επεισόδιο στο Survivor είχε έντονες αντιπαραθέσεις και ανατροπές. Παρά την ήττα τους στον αγώνα απέναντι στους Πράσινους, οι Κίτρινοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το «δώρο» που είχε αναγγείλει ο Γιώργος Λιανός, κλέβοντας το έπαθλο της επικοινωνίας από τους αντιπάλους τους.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Λιανός είχε ενημερώσει και τις δύο ομάδες ότι η παρουσία ενός μεταλλίου στον στίβο μάχης θα μπορούσε να φέρει μεγάλες αλλαγές στο αποτέλεσμα του αγώνα. Έτσι, οι Κίτρινοι, γνωστοί και ως Τίγρεις, αν και είχαν ηττηθεί σε ένα αγώνισμα που προσέφερε φαγητό και επικοινωνία μέσω ενός γράμματος, ο Βλαδίμηρος κατάφερε να εντοπίσει το μετάλλιο και να ανατρέψει τα δεδομένα.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, η Μαρία από την ομάδα των Τίγρεων ανακοίνωσε ότι θα ασκήσουν το δικαίωμα «κλοπής» του επάθλου, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των Πράσινων. «Ούτε γεια. Ντροπή σας. Εμείς δε θα κάναμε το ίδιο», αντέτειναν οι Πράσινοι, με τη Μαίρη να προσθέτει: «Αυτό είναι απάνθρωπο. Πρώτα απ’ όλα έχουμε καρδιά. Αν μπορείς να πάρεις τέτοια χαρά για να χαρείς εσύ… Ντροπή σας!».

Η αντίδραση των Αετών παρέμενε έντονη και δεν έδειχνε σημάδια ηρεμίας, παρά τις προσπαθειές των Κίτρινων να τους πείσουν ότι και εκείνοι θα έκαναν το ίδιο αν βρίσκονταν στη θέση τους για ένα τόσο σημαντικό έπαθλο. «Εμείς δεν θα το κάναμε ποτέ», διαβεβαίωναν οι Αετοί, απορρίπτοντας κάθε άλλη συζήτηση.


Νωρίτερα ο Απόστολος της πράσινης ομάδας εξέφρασε την προσωπική του αντιπάθεια και οργή για πέντε συμπαίκτες του με πρώτο τον Ορφέα «η ομάδα μου γενικά δεν είναι υποστηρικτική είτε στις νίκες είτε στις ήττες. Δηλαδή ακόμα και να κερδίσουμε τον πόντο, θα βρουν κάτι αρνητικό να πουν. Υπάρχει μια κλασική ομαδούλα των πέντε ατόμων, η οποία διαλέγει και επιτίθεται κάθε φορά σε ένα άτομο. Μια είναι ο Τζον, μια είμαι εγώ, μια είναι η Κατερίνα και μια είναι η Ελένη. Είναι να διαλέξουμε έναν στόχο και έχουμε μάθει πλέον το κολπάκι, το έχω παρατηρήσει τουλάχιστον».