Τις πρώτες τους νίκες στο φετινό Champions League πανηγύρισαν η Αταλάντα και η Φέγενορντ, με τους Ιταλούς να επικρατούν με 3-0 της Σαχτάρ Ντόνετσκ εκτός έδρας και τους Ολλανδούς να περνάνε με 3-2 από την έδρα της πρωτάρας Χιρόνα.

Στο Γκελζενκίρχεν η Σαχτάρ ήταν τυπικά γηπεδούχους κόντρα στην Αταλάντα, η οποία πήρε από το ξεκίνημα του αγώνα τον έλεγχο, πίεσε και άνοιξε το σκορ στο 21′ με την κοντινή προσπάθεια του Τζιμσίτι μετά το γέμισμα του Λούκμαν.

Η ιταλική ομάδα κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο, έφτιαχνε ευκαιρίες και στο 36′ είχε δοκάρι με τον Λούκμαν, ο οποίος τελικά σκόραρε στο 44′, με πλασέ από την καρδιά της περιοχής μετά το γύρισμα του Κολάσινατς, κάνοντας το 0-2.

Οι «μπεργκαμάσκι» είχαν ήδη αγκαλιάσει τη νίκη και με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οριστικοποίησαν το τρίποντο αφού στο 48′ ο Μπελανόβα με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 0-3, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Χιρόνα – Φέγενορντ 2-3: Της έκανε… δώρο τη νίκη

Στο άλλο ματς που έγινε την ίδια ώρα, η Χιρόνα μπήκε καλύτερα και στο 19′ άνοιξε το σκορ με το πλασέ του Λόπεθ μετά τις κόντρες που έγιναν. Παρ’ όλα αυτά, η χαρά των Ισπανών δεν κράτησε πολύ αφού στο 23′ ο Ερέρα με αυτογκόλ, μετά την εκτέλεση κόρνερ και τις κόντρες, έκανε το 1-1, για να ακολουθήσει στο 33′ το 1-2 από τον Μιλάμπο που πήρε τη μπάλα, πάτησε περιοχή και νίκησε τον Γκατσανίγκα.

Στο 36′, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να βάλουν και τρίτο γκολ αφού κέρδισαν πέναλτι αλλά ο Γκοτσανίγκα είπε «όχι» στον Ουέντα που ανέλαβε την εκτέλεση. Η Χιρόνα, έτσι, έμεινε ζωντανή και στο 67′ ήταν η σειρά της να κερδίσει πέναλτι, έχοντας τη μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά ο Μιόβσκι δεν κατάφερε να σκοράρει.

Το 2-2, τελικά, ήρθε στο 73′ για τους γηπεδούχους με τον Φαν Ντε Μπέεκ, αλλά στο 79′, μετά τη σέντρα που έγινε, η μπάλα βρήκε στον Κρέιτσι και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-3, με το οποίο η Φέγενορντ πήρε τη νίκη, με 2ο αυτογκόλ.