Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας διέταξαν νέες άμεσες εκκενώσεις στη Βηρυτό τα ξημερώματα της Τετάρτης.


Ο αραβικός εκπρόσωπος των IDF δήλωσε ότι όποιος βρίσκεται κοντά σε συγκεκριμένα κτίρια σε τρεις γειτονιές στα νότια προάστια της πόλης θα πρέπει να φύγει αμέσως. «Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα που ανήκουν στη Χεζμπολάχ, εναντίον των οποίων οι IDF θα επιτεθούν στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο Αβιχάι Αντράι. «Για την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των μελών της οικογένειάς σας, πρέπει να εκκενώσετε αμέσως αυτό το κτίριο και τα γειτονικά κτίρια και να μείνετε μακριά από αυτά σε απόσταση όχι μικρότερη των 500 μέτρων».

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν τρεις αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε νότια προάστια της Βηρυτού λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, δήλωσε πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου προσκείμενη στη Χεζμπολάχ·

Σύμφωνα με την πηγή, «τρεις ισραηλινές επιδρομές στοχοποίησαν τα νότια προάστια της Βηρυτού χθες βράδυ», την ώρα που η Χεζμπολά λέει πως προβάλλει αντίσταση σε ισραηλινά χερσαία στρατεύματα που μπήκαν στον νότιο Λίβανο.Η πηγή τόνισε πως χτυπήθηκε κέντρο άμεσης βοήθειας υπηρεσίας συνδεόμενης με τη Χεζμπολάχ.

Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν απόψε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο κέντρο της Βηρυτού.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι δύο άνθρωποι πέθαναν αμέσως μετά το χτύπημα, ενώ άλλοι τρεις υπέκυψαν αργότερα στα τραύματά τους.

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, πρόσθεσε το υπουργείο.

Το υπουργείο ανέφερε ότι ο στόχος ήταν στην περιοχή Μπαχούρα της πόλη

Μια λιβανέζικη πηγή ασφαλείας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι το ισραηλινό πλήγμα χτύπησε εντός των ορίων της πόλης της Βηρυτού, όχι μακριά από το κέντρο της πόλης. Μάρτυρες στο κέντρο της πρωτεύουσας του Λιβάνου άκουσαν μια τεράστια έκρηξη.

Ορισμένες πρώτες εικόνες από τη γειτονιά Μπαχούρα δείχνουν σημαντικές ζημιές σε ένα κτίριο, με φωτιά να καίει στον τρίτο όροφο.

Το χτύπημα έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση των IDF ότι πραγματοποιεί «στοχευμένη» επίθεση στη Βηρυτό και μια πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ δήλωσε στο AFP ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε τρεις αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Οι δημοσιογράφοι του AFP λίγο έξω από τη Βηρυτό άκουσαν τις εκρήξεις, οι οποίες ακούγονταν χιλιόμετρα μακριά.

46 οι νεκροί την Τετάρτη στον Λίβανο

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 85 τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα της Τετάρτης σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, ανακοίνωσε αργά το βράδυ το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας.