Αλλαγή δεδομένων σε ό,τι αφορά τα πυρηνικά της Τεχεράνης και το αν και κατά πόσο αυτά μπορούν να στοχοποιηθούν από τον ισραηλινό στρατό, βλέπει ο Μπαράκ Ραβίντ, ειδικός αναλυτής πολιτικών και παγκόσμιων υποθέσεων που μίλησε στο CNN.

«Θεωρώ ότι η ιρανική επίθεση έδωσε κάθε δικαιολογία στην κυβέρνηση του Ισραήλ να προχωρήσει και να καταστρέψει τις προοπτικές του Ιράν για ανάπτυξη πυρηνικών.

Οι συνθήκες τώρα ίσως είναι πιο ώριμες από ποτέ για επίθεση του Ισραήλ στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ως τώρα ο Νετανιάχου, ήταν ο δισταγμός του IDF να κάνει ένα τέτοιο βήμα, κάτι πλέον που δεν αποκλείεται να προταθεί σε επόμενο πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ.»

Ο αναλυτής του CNN, 24 ώρες μετά την επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ, σημειώνει ακόμα πως «Για την ώρα δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο», όμως εκτιμά πως είναι πολύ πιθανό να δούμε «μία πολύ σοβαρή απάντηση από το Ισραήλ που δεν θα μοιάζει σε καμία περίπτωση με εκείνη στην ιρανική επίθεση του Απριλίου».