Το φετινό καλοκαίρι σίγουρα δεν είχε την… αίγλη, τις υποδοχές αλλά και το «τριπλό» χτύπημα (Σισέ, Λέτο, Κατσουράνης) του περυσινού, αλλά στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου η αίσθηση που υπήρχε ήταν ξεκάθαρη. Οι νταμπλούχοι ενισχύθηκαν αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερες επιλογές και φυσικά να αποκτηθεί ένας επιθετικός, όπως είχε ζητήσει ο Νίκος Νιόπλιας.

Σίντνεϊ Γκοβού, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Ντάνι Φερναντές, Γιώργος Ιωαννίδης, Λουίς Γκαρσία και Νταμιάν Πλεσί, φόρεσαν τα πράσινα και το gazzetta.gr γράφει για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα τους.

10. Σίντνεϊ Γκοβού:

Ήρθε για να καλύψει το κενό που άφησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Τουλάχιστον μια σκάλα πάνω από τον Μακεδόνα επιθετικό, οι «πράσινοι» έβαλαν στο ρόστερ τους το καλοκαίρι ακόμη έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει τη διαφορά με την ποιότητά του.

Ο Γκοβού σε κάποια παιχνίδια έδειξε στοιχεία του ταλέντου του, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί και να αποκτήσει διάρκεια στην απόδοσή του. Βρέθηκε σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, καθώς έχασε τον πατέρα του και με την επιστροφή του στην Παιανία έπεσε «θύμα» των μυϊκών τραυματισμών, μένοντας για 20 μέρες… off.

Highlight της μέχρι τώρα παρουσίας του, η γκολάρα στο «Καμπ Νου», σύμμαχός του η διακοπή του πρωταθλήματος για να επανέλθει μετά τον τραυματισμό του.

Συμμετοχές/ Γκολ: 4/1

Παναθηναϊκός-Σκόντα Ξάνθη: 1-1 (90)’
ΆρηςΠαναθηναϊκός: 0-1 (80)’
Καβάλα-Παναθηναϊκός: 2-2 (45)’
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός: 5-1 (69’)

4. Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ:

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού… Hummer περίμενε ,αλλά ούτε και αυτό το καλοκαίρι ήρθε ο αμυντικός που θα έφερνε την ηρεμία στα μετόπισθεν και θα γινόταν ο «βράχος» της άμυνας. Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ είναι μια καλή λύση, αλλά όχι ηγέτης, και στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς προβληματίζει με την απόδοσή του. Ίσως να θέλει χρόνο και να αποδειχθεί περίπτωση… Καντέ.

Δηλαδή να φορμαριστεί μετά τον Γενάρη. Δεδομένα, πάντως, απέχει πολύ από αυτό που έψαχναν στο «τριφύλλι». Εξάλλου, ήταν χαμηλά στη λίστα και προτιμήθηκε μόνο όταν «κόπηκαν» οι υπόλοιπες επιλογές λόγω κόστους.

Συμμετοχές/Γκολ: 6/0

Παναθηναϊκός-Σκόντα Ξάνθη: 1-1 (90)’
ΆρηςΠαναθηναϊκός: 0-1 (90)
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός: 5-1(90)
Καβάλα-Παναθηναϊκός: 2-2 (72)’
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος: 2-1 (90)’
Εργοτέλης-Παναθηναϊκός: 1-4 (90)’

14. Λουίς Γκαρσία:

Τρομερά ποιοτικός, δούλεψε πολύ στην Παιανία από την ημέρα που ήρθε, για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης και οι καλές του πρώτες εμφανίσεις σε συνδυασμό με τα προβλήματα τραυματισμών έφεραν τον Ισπανό στη βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις του «3» στο 4-2-3-1 και αυτό είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα. Του λείπει, όμως, ο ρυθμός και η σταθερότητα. Δείχνει, πάντως, πως ήρθε στην Ελλάδα για να αποδείξει πως δεν είναι… τελειωμένος.

Συμμετοχές/Γκολ: 6/0

ΆρηςΠαναθηναϊκός:   0-1 (10)’
Καβάλα-Παναθηναϊκός: 2-2 (45’)
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος: 2-1(67′)
Εργοτέλης-Παναθηναϊκός: 1-4(74′)
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός: 5-1 (21′)
Παναθηναϊκός-Κοπεγχάγη:  0-2 (45)’

19: Νταμιάν Πλεσί:

Η απραξία του την τελευταία τριετία ήταν εμφανής τόσο στις προπονήσεις, όσο και στις μετρήσεις που τον έδειξαν «ανεβασμένο» στη λιπομέτρηση. Ο Νταμιάν Πλεσί δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον Νίκο Νιόπλια. Βέβαια, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος στον άξονα και με αντιπάλους… θηρία, όπως ο Ζιλμπέρτο και ο Κατσουράνης. Ταλέντο έχει, φυσικά προσόντα εξαιρετικά διαθέτει, αλλά και εκείνος δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που πρέπει.
Η κούραση των μουντιαλικών μέσων κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα του δώσουν τις ευκαιρίες που ψάχνει για να δείξει πράγματα.

Συμμετοχές/Γκολ: 1/0(30’)

Παναθηναϊκός – Κοπεγχάγη: 0-2 (30)’

8. Γιώργος Ιωαννίδης:

Η αποχώρηση του Φίλιππου Δάρλα και η δεδομένη εκτίμηση που είχε στο πρόσωπό του ο Νίκος Νιόπλιας τον έκαναν κάτοικο Παιανίας. Εναλλακτική λύση πίσω από τον Σπυρόπουλο, δεν πήρε ευκαιρίες όταν έμεινε εκτός ο διεθνής μπακ, καθώς προτιμήθηκε η μετατόπιση στα αριστερά του Λουκά Βύντρα. Τον έχουμε δει όλα και όλα τριάντα λεπτά στο «Ανθή Καραγιάννη» όπου σε γενικές γραμμές βοήθησε. Θέλει δουλειά αλλά έχει καλά στοιχεία και όλο το μέλλον μπροστά του, για να βελτιωθεί και να «παλέψει» για την καθιέρωση.

Συμμετοχές/Γκολ: 1/0

Καβάλα-Παναθηναϊκός: 2-2 (30)’

66. Ντάνι Φερνάντες:

Η λογική έλεγε πως αποκτήθηκε για να αποκτήσει ανταγωνισμό ο Αλέξανδρος Τζόρβας για τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Ο Πορτογάλος που είχε δείξει τα διαπιστευτήριά του σε ΠΑΟΚ και Ηρακλή, φαίνεται πως δεν υπολογίζεται από τον Νιόπλια και βρίσκεται σε μόνιμη βάση εκτός αποστολής.

Αν δεν πάρει ευκαιρίες, δεν μπορεί να κριθεί, αλλά εκτός από τον Τζόρβα πρέπει να ξεπεράσει και τον Ορέστη Καρνέζη στην εμπιστοσύνη του τεχνικού επιτελείου.

Πηγή: gazzetta.gr