Η ιστορία συνεχίζεται. Κι όλα μια χαρά. Σίγουρα στην άκρη του μυαλού τους οι παίκτες της ΑΕΚ θα είχαν ότι θα μπορούσαν να είχαν φύγει νικητές στο σούπερ ματς με τον ΠΑΟΚ.

Αλλά είναι από τα παιχνίδια που λες ότι ακόμα και η ισοπαλία έχει οφέλη. Και μάλιστα πολλαπλά. Αν κι ακόμα απομένουν οκτώ αγώνες και κίνητρα υπάρχουν, η ΑΕΚ καταξιώνεται στον όμορφο κόσμο της Super League ως αξιόπιστη ομάδα. Ως ομάδα που αν δεν της δώσει σημασία ο αντίπαλος, τότε θα το πληρώσει.

Το αήττητο σε έξι ματς είναι ό,τι καλύτερο για την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της «Ένωσης» για τη δύσκολη, παρά το σερί, συνέχεια. Αλλά πρέπει να είναι ελάχιστοι από όσους παρακολουθούν ελληνικό πρωτάθλημα που να μην πιστεύουν ότι το timing είναι το κατάλληλο για να συνεχίσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Σαν να έχει ρολάρει η ΑΕΚ, η ΑΕΚ που έχει ξεχάσει να χάνει κάτι που δεν συμβαίνει από τύχη. Υπάρχει λόγος.

Άμυνα «μπετόν»

Πίσω «γρανίτης». Κι όμως δεν είναι υπερβολή, το λένε και οι αριθμοί. Τρίτο σερί ματς που η ΑΕΚ κράτησε το μηδέν, κάτι που είχε να συμβεί 2,5 χρόνια.

Κωνσταντόπουλος, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής πάντα με τη συμβολή των μπακ, αλλά και των περισσότερων συμπαικτών τους δείχνουν πιο αξιόπιστοι από ποτέ στα μετόπισθεν.

Ηρεμία που «σκοτώνει»

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και λίγοι έδιναν ελπίδες στην ΑΕΚ, οι παίκτες φαίνονται σαν να έχουν πετύχει κάτι πολύ σημαντικό. Επιδεικνύουν απίστευτη ηρεμία τόσο πριν από τους αγώνες αλλά κυρίως κατά τη διάρκειά τους.

Σαν να μη χαλάει με τίποτα αυτό. Ακόμα και χθες που στην «Ένωση» έχουν να λένε ότι ο ΠΑΟΚ από το πρώτο ημίχρονο έπρεπε να παίζει με δέκα παίκτες (φωνάζουν για αποβολή του Κάτσε), κανείς δεν στάθηκε σε αυτό μέσα στο παιχνίδι. Το ξέχασαν και πήγαν παρακάτω, άσχετα αν μια τέτοια εξέλιξη θα έδινε αβαντάζ στην ΑΕΚ.

Σερί διετίας

Στον Απρίλιο του 2011 πρέπει να ανατρέξει κάποιος για να δει παρόμοιο σερί αήττητων αγώνων από την ΑΕΚ. Από τις 3 Απριλίου εκείνου του του έτους έως και τις 15 Μαϊου η «Ένωση» είχε 4 νίκες και δύο ισοπαλίες (συμπεριλαμβάνονται και τα πλέι οφ).

Το σερί εκείνο είχε διακοπεί την 3η αγωνιστική των πλέι οφ με την ήττα 3-0 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Όπως και να έχει είναι φαινόμενο που έχει να παρατηρηθεί κοντά δύο χρόνια.

Έχουν βρει τους ρόλους

Ακόμα κι αν κάποιος έχει παρακολουθήσει λίγες φορές την ΑΕΚ τη φετινή σεζόν είναι φανερό ότι πρόκειται για μια ομάδα που οι παίκτες έχουν βρει τους ρόλους τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν κάνει ο καθένας ό,τι του κατέβει.

Υπάρχει πλάνο. Οι παίκτες κρατούν τις θέσεις τους και τις περισσότερες φορές είναι σαν να βρίσκονται εκεί που πρέπει. Ειδικά στη μεσαία γραμμή που λόγω συστήματος απαιτείται λίγο παραπάνω προσπάθεια οι νεαροί, ως επί το πλείστον, ποδοσφαιριστές του Λίνεν δίνουν ρεσιτάλ ωριμότητας.

Βρίσκει λύσεις

Κι από εκεί που γινόταν λόγος για το ρόστερ, ο Λίνεν φαίνεται ότι βρίσκει λύσεις συνεχώς. Σ’ όλες τις θέσεις. Ενδεικτικό το γεγονός ότι προχθές άρχισε βασικός ο Αναστασόπουλος.

Φάνηκε μεν επηρεασμένος από το γεγονός ότι είχε πρόβλημα τραυματισμού το προηγούμενο διάστημα, αλλά είναι δεδομένο ότι πλέον βρίσκεται στο μυαλό του γερμανού προπονητή ως μία ακόμα λύση. Και να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει και ο Παυλής που αγωνίστηκε προς το τέλος, υπάρχει και ο Ρίκκα, που είναι τραυματίας και φυσικά ο Κορδέρο.

Πηγή: sportday.gr