Ένα απίστευτο περιστατικό βίωσε ένας άνδρας που έχει παραμόρφωση στο πρόσωπό του, καθώς επισκέφθηκε εστιατόριο και τον έδιωξαν, με τη δικαιολογία ότι τρόμαζε τους πελάτες.

Το συμβάν έγινε σε μαγαζί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, όταν ο 42χρονος Oliver Bromley πήγε να γευματίσει, μετά από επίσκεψη στο νοσοκομείο King’s College για θεραπεία στην οποία υποβάλλεται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, ο άνδρας πάσχει από νευροϊνωμάτωση τύπου 1, μια γενετική πάθηση που προκαλεί καλοήθεις, μη καρκινικούς όγκους, οι οποίοι αναπτύσσονται στα νεύρα.

Ο Oliver Bromley

«Περπατούσα στο δρόμο και είδα το εστιατόριο. Μου άρεσε πως φαινόταν και αποφάσισα να κάτσω να φάω, γιατί είχα κουραστική μέρα», είπε ο άνδρας. Μόλις πήγε προς το ταμείο για να κάνει παραγγελία, τον προσέγγισε ο υπεύθυνος και ζήτησε φύγει για να μη φοβάται ο κόσμος, γιατί ορισμένοι τού έκαναν σχετικά παράπονα.

«“Συγγνώμη, άκουσα καλά;”. Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση μου, ξαφνιάστηκα», είπε χαρακτηριστικά. «Αυτός ο κύριος είπε με πολύ σοβαρό ύψος ότι κάνω τους πελάτες να φοβούνται, λόγω της παραμόρφωσης μου. Ζήτησε να φύγω αμέσως, γιατί τού έκαναν παράπονα για έμενα. Δεν πρόλαβα ούτε να καθίσω», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Απογοητευμένος πήγε σε ένα πάρκο και βυθίστηκε στις σκέψεις του, αναλογιζόμενος αν έπρεπε να δώσει συνέχεια ή να αφήσει το ζήτημα. Τελικά, αποφάσισε να κάνει καταγγελία, ώστε να σιγουρευτεί ότι κάτι ανάλογο δεν θα ζήσει κανείς άλλος. Αμέσως, κατευθύνθηκε στο πιο κοντινό αστυνομικό τμήμα και υπέβαλε μήνυση, με το περιστατικό να καταγράφεται ως ρατσιστική επίθεση.

Ο ίδιος σχολιάζοντας την αντιμετώπιση που έλαβε, είπε ότι «είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Φυσικά, με έχουν κοιτάξει περίεργα, ειδικά τα μικρά παιδιά και έχω δεχτεί επικριτικά σχόλια, αλλά ποτέ κάτι τέτοιο. Κρατούσα το πορτοφόλι στο χέρι και πήγαινα να παραγγείλω. Ζήτημα να ήμουν ένα λεπτό μέσα στο μαγαζί, για να προλάβει να τρομάξει κάποιος, αλλά και να κάνει παράπονο».