Συγκλονίζει η μητέρα του πεντάχρονου παιδιού που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συνομήλικους σε νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης.

Με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα του ανήλικου περιγράφει την στιγμή που της εξομολογήθηκε στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» και δηλώνει πως θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Υποστηρίζει πως δεν ευθύνονται τα παιδιά για ό,τι συνέβη και επιρρίπτει τις ευθύνες στις δασκάλες και τη διευθύντρια του σταθμού, αφού τα παιδιά απουσίαζαν για αρκετή ώρα και κανένας από τους εκπαιδευτικούς δεν τα αναζήτησε.

«Όταν γύρισε το παιδί στο σπίτι κατάλαβα αμέσως ότι δεν είναι καλά. Ξύπνησε και πήγε στην τουαλέτα. Όταν βγήκε μου είπε ότι πονάει. Τον ρώτησα επανειλημμένα γιατί και τότε εκείνο κλαίγοντας μου είπε “μαμά, άμα σου πω θα με αγαπάς;”», είπε αρχικά η μητέρα.

«Τρελάθηκα όταν το άκουσα. Δε φταίνε τα παιδιά για ό,τι έγινε. Οι δασκάλες φταίνε κι εγώ γι’ αυτό θέλω δικαιοσύνη. Το παιδί μου φοβάται να πάει στο σχολείο, φοβόμαστε κι εμείς να το στείλουμε», κατέληξε.

«Σε ανήλικα δεν τίθεται θέμα συναίνεσης. Οι εκπαιδευτικοί αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αγκαλιάσουν αυτό το παιδί, στρέφουν τις ευθύνες σε εκείνο και στην οικογένειά του», είπε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Ανθούλα Ανάσογλου.